Mod de preparare:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu
Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt.
2. Într-un bol, bate (de mână sau cu un mixer)
Untul Covalact de Țară cu zahărul, până când formează o cremă omogenă, deschisă la culoare. Adaugă pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare. Cu o lingură metalică mare, adaugă acum treptat cele 2 tipuri de făină,
Smântâna Ardelenească Covalact de Țară, esenţa de vanilie, coaja şi sucul de portocală. Amestecă doar până când compoziţia este omogenă.
3. Toarnă compoziţia în forma pregătită, netezeşte suprafaţa şi dă la cuptor pentru 50 – 55 minute, până când o scobitoare înfiptă în centru iese curată din prăjitură.
4. Cât se coace prăjitura, poţi pregăti coaja de portocale confiată şi glazura. Pune un grătar deasupra unei tăvi. Aşează fâşiile de coajă de portocală într-o crăticioară. Opăreşte cu apă clocotită timp de 10 secunde. Repetă operaţiunea. Scurge bine. În crăticioară, pune apă şi zahărul. Amestecă şi pune pe foc mediu, până când zahărul se dizolvă. Când clocoteşte, micşorează focul, adaugă coajă de portocală şi lasă să fremete timp de 5 – 10 minute, până când aceasta devine translucidă. Ia de pe foc. Cu o furculiţă, aşează fâşiile de coajă de portocală pe grătarul pregătit, să se scurgă bine de sirop şi să se întărească.
5. Pentru glazură, într-un castron, amestecă zahărul pudră,
Untul Covalact de Țară şi sucul de portocale cu o lingură de lemn. Aşează castronul peste o crăticioara cu apă fiebinte şi continuă să amesteci, până când crema devine fină şi zahărul se dizolvă complet. Dă deoparte şi lasă să se răcorească.
6. Când prăjitura este gata, scoate-o din cuptor şi lasă să se răcească complet, înainte de a o scoate din formă. Îndepărtează hârtia de copt de pe fund şi aşează prăjitura pe un platou. Întinde deasupra glazura şi decorează cu fâşiile de portocală confiată.
Poftă bună!