Brânzică de casă Covalact de Țară, o alegere perfectă pentru alimentația copiilor

 
Una dintre cele mai mari satisfacții pentru o mămică este aceea de a pregăti o masă în același timp delicioasă și hrănitoare pentru micuțul ei. Începând de la cele mai fragede vârste odată cu diversificarea dietei (7 – 8 luni), brânzeturile sunt una dintre categoriile de alimente extrem de importante și, în acelasi timp, apreciate de către copii. Iar Brânzica de casă Covalact de Țară, cu proprietățile sale nutritive și cu versatilitatea sa, permite conceperea unui meniu bogat și atrăgător pentru cei mici.

Brânzica de Casă Covalact de Țară este un produs de tip cottage cheese cu ingrediente 100% naturale, fiind realizata dintr-un amestec fin de bulgărași de brânză de vaci proaspătă și smântână dulce, nefermentată.

Să începem, însă, cu ceea ce este mai important. De ce este Brânzica de Casă un aliment ideal din punct de vedere nutritiv? Mai întâi, datorită conținutului său crescut de proteine poate fi catalogata ca un aliment bogat in proteine.Cu peste 10 g de proteine la 100 g, ea va asigura un aport important de proteine in dieta iar prin continutul de kcal ( 96 kcal/100g) va participa la menținerea unui nivel constant de energie,

Brânzica de casă Covalact de Țară - alături de alte lactate, carne și pește - face parte din categoria surselor naturale de vitamina B12 și poate asigura o cotă semnificativă din necesarul zilnic al acestei vitamine extrem de importante.

Cele de mai sus demonstrează valoarea nutritivă deosebita a Brânzicii de casă. Însă, în special atunci când vine vorba despre copii, ele nu ar însemna mare lucru, dacă nu ar fi cuplate cu faptul că Brânzica de casă de la Covalact de Țară este foarte gustoasă, fiind mai puțin acrișoară față de alte produse similare de pe piață și poate fi folosită în nenumărate rețete pe placul celor mici.

Iată în continuare câteva idei interesante:
  • Ușor de transportat, Brânzica de casă Covalact de Țară poate constitui o gustare excelentă.  Combinată cu piure din fructe precum căpșunile, piersicile, merele sau bananele, va fi greu de refuzat, chiar și de către micii mofturoși.
  • Pentru un desert desăvârșit, i se poate adăuga puțină miere sau sirop de agave. 
  • Brânzica de casă Covalact de Țară poate fi pasată împreună cu fructele, pentru o textură fină și omogenă, ușor de acceptat de către bebeluși.
  • Sucul unui morcov mai mare, trecut prin blender împreună cu puțină Brânzică de casă Covalact de Țară, apoi încălzit ușor și asezonat delicat, constituie o supă sănătoasă și hrănitoare pentru cei mici.
  • Alături de un ou proaspăt, fiert moale, câteva felii de legume (roșie sau ardei gras) și o felie de pâine integrală poate fi un mic dejun consistent și hrănitor pentru școlari. 
  • În varianta dulce a aceluiași mic dejun, Brânzica de casă Covalact de Țară este amestecată  cu cereale integrale și câteva fructe uscate, precum stafidele, merișoarele ori caisele (tăiate în bucățele), totul presărat cu puțină scorțisoară.
  • La prânz sau la cină, Brânzica de casă Covalact de Țară poate fi combinată cu paste făinoase fierte și puțin cașcaval, pentru o budincă delicioasă. 
  • O altă opțiune este aceea de a o include în rețetele pentru clătite de tot felul, fie ele sărate sau dulci. 
  • Pasta obținută trecând prin blender Brânzica de casă Covalact de Țară și niste ardei roșu copt poate fi servită alături de câteva grisine, ca antreu sau gustare pentru copii.
  • Un piure interesant și foare gustos se obține amestecând câteva bucăți de cartof dulce copt și Brânzică de casă Covalact de Țară.  Adăugați și un praf de scorțișoară, pentru o aromă specială.
Așadar, o mulțime de avantaje nutritive și de rețete delicioase pentru acest produs lactat. Concluzia nu poate fi decât una singură: pentru părinții dornici să le ofere copiilor lor un meniu gustos și diversificat, Brânzica de casă Covalact de Țară este un aliment la indemana tuturor Poftă bună și succes la gătit!