Faguri cu crema de cacao

Ingrediente:
(60 de faguri – 30 de fursecuri)

Pentru aluat:
• 6 oua
• 200 g zahar
• 200 g de unt 80% grasime Covalact de Tara
• O lingurita rasa de sare
• 5 g de praf de copt
• 2 lingurite de aroma de portocala
• 330 g de faina 000
• Putin ulei pentru uns forma
• Zahar pudra pentru décor

Pentru crema:
• 500 ml de lapte cu 3.5% grasime Covalact de Tara
• 80 g de faina
• 25 g cacao
• 200 g zahar
• O lingurita rasa de sare
• 200 g unt 80% grasime de la Coana Chiva
• 2 lingurite aroma de portocala sau dupa gust

Poftă bună!

Mod de preparare:

Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim.
Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu fierbinte, adaugam zaharul, ouale, sarea, aroma de portocala si praful de copt si aroma de portocala. Puteti sa puneti in schimb alta aroma daca doriti. Mixam pana cand zaharul se topeste.
Apoi schimbam mixerul cu o paleta si adaugam faina. O incorporam si pe ea in mixtura.
Pentru a coace aluatul avem nevoie de o presa speciala de faguri, care se utilizeaza pe aragaz.
Se pune presa pe foc mic, se greseaza cele doua fete interioare cu putin ulei – doar la primele ture este necesar – si se toarna portii mici de aluat cu o lingura (15 g). Se inchide presa, imediat o intoarcem cu cealata fata pe flacara si coacem pana cand se rumeste o parte. Schimbam fata si coacem pe cealata parte. Scoatem fagurii si reluam. Procedam la fel pentru tot aluatul.

Numarul de bucati obtinute depinde de cat de mari faceti portiile de aluat, dar daca faceti portii mici, de 15 g, veti obtine in jur de 60 de bucati de faguri adica 30 de fursecuri finite.
Se pot face cu cateva zile in avans si se pot tine in cutii inchise ermetic pana cand aveti nevoie de ei.

Cand doriti sa-i folositi, pregatiti crema. Fagurii sunt un soi de biscuiti, asadar devin crocanti la scurt timp dupa preparare. De aceea pentru ei se face in mod traditional, o crema de lapte cu cacao, din care isi pot trage umiditate si se inmoaie.
Mai intai masuram 500 ml de lapte gras 3.5% grasime Covalact de Tara.
Intr-o craticioara puneti zaharul, faina, pudra de cacao si sarea. Amestecati bine aceste ingrediente. Adaugati laptele, putin cate putin. Veti obtine o pasta, pe care o puteti amesteca bine pana nu are absolut deloc cocoloase. Apoi adaugati tot laptele.
Puneti pe foc, adaugati si o jumatate de pachet de unt cu 80% grasime Covalact de Tara, pentru gust si o textura mai cremoasa si amestecati continuu pana cand ajunge la fierbere si se ingroasa. Crema este gata. Se opreste focul, se adauga aroma, se pune o folie alimentara deasupra si se da la frigider sa se raceasca.
Dupa ce crema s-a racit, imperechem fagurii, doi cate doi.

Ei se pastreaza intr-un recipient inchis, la frigider sau in alt loc rece – prajiturile cu crema de lapte se tine intodeauna la rece - si se consuma a doua zi dupa ce s-au inmuiat.

Pofta buna!





În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Inainte de a pregati acesta prajitura, ganditi-va ce fel de gem veti folosi. In principiu orice gem acrisor este bun, dar trebuie sa fie consistent. Un gem subtire, va iesi de la mijlocul prajiturii, ...
Tot articolul