Pt cojile de nuci:
• 2 oua
• 100 g zahar pudra vanilat
• 100 g smantana cu 25% grasime, Covalact de Tara
• 200 g unt 80% grasime Covalact de Tara, la temperatura camerei
• 5 g praf de copt
• O lingurita rasa de sare
• 400 g faina 000
• 2 linguri de ulei pentru uns
Pentru crema:
• 300 g ciocolata cu 50% cacao
• 200 g unt 80% grasime Covalact de Tara
• Aroma de rom dupa gust
Poftă bună!
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa si anume 300 g de ciocolata cu 50% cacao si un pachet de 200 g de unt gras 80% grasime Covalact de Tara. Pur si simplu adaugam untul peste ciocolata si topim la microunde timp de un minut sau folosim o baie de apa. Omogenizam si crema este gata. Mai avem nevoie doar de aroma de rom dupa gust, doua fiole, adica 4 ml. O punem la frigider. Cat timp pregatim cojile de nuci ea se va ingrosa.
Pentru a pregati cojile de nuci luam un castron incapator si in el adaugam un pachet intreg de unt 80% grasime Covalact de Tara, doua oua, 100 g de smantana grasa 25% grasime Covalact de Tara, 100 g de zahar pudra vanilat, sare si praf de copt. Amestecam putin. Adaugati apoi faina, dar nu toata odata ci cam trei sferturi din ea.
O incorporam cu paleta. Cand nu mai putem lucra cu paleta, framantam cu mana adaugand cate putina faina din ce a ramas. Ne oprim cand aluatul a prins forma. Nu trebuie sa insistam si sa lucram cu mainile prea mult, pentru ca topim untul. Aluatul trebuie sa fie moale si putin lipicios, si ne vom ajuta de ulei ca sa-l modelam. Cantitatea de faina necesara poate sa difere putin de fiecare data, dar nu ar trebui sa aveti nevoie de mai mult de 400 g.
Ungem o farfurie si palmele cu putin ulei. Din aluat formam bilute mici de aproximativ 8 grame si le punem pe farfurie. Pregatim asa tot aluatul.
Pentru a prepara nuci avem nevoie, desigur, de o matrita. Eu am una clasica care se foloseste pe aragaz, dar exista si aparate electrice.
Se pune matrita pe foc mic – neaparat foc mic - se lasa sa se incinga, apoi se unge cu cateva picaturi de ulei. Acesta este un aluat mai lipicios, si va trebui sa faceti asta primele sarje. Se pune cate o biluta de aluat in fiecare cavitate, se preseaza matrita si se lasa la copt. Intoarceti de o parte pe alta si verificati cand sunt gata deschizand un pic matrita.
O sarja la mine dureaza aproximativ 5 minute dar bineinteles timpul poate varia in functie de forma fiecaruia.
Procedam la fel pentru toata cantitatea de aluat.
Din aceasta reteta vor iesi aproximativ 120 de bucati de coji adica 60 de nuci. Se pot face cu multe zile inainte, si se pot pastra inchise in cutie ermetica.
Fiecare jumatate de nuca se curata de excesul de aluat de pe margini cu ajutorul unui cutitas.
Scoateti crema de ciocolata din frigider si lasati-o putin la temperatura camerei sa se inmoaie. Ar trebui sa arate asa: densa si onctuoasa.
Se umplu cojile de nuci cu crema si se unesc doua cate doua. Cam asa arata.
Fursecurile se pot tavali prin zahar pudra vanilat. Se pastreaza foarte bine, zile intregi inchise intr-o cutie ermetica, sau intr-un recipient acoperit cu folie alimentara, intr-un loc unde nu este foarte cald, si sunt mai bune dupa 2 zile. Desi contine unt, crema nu se va altera, datorita continutului mare de zahar si de cacao din ciocolata si a umiditatii scazute.
Mod de preparare:
1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Mod de preparare:
Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim.
Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Mod de preparare:
Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie.
Pregatim o tava tapetata ...
Inainte de a pregati acesta prajitura, ganditi-va ce fel de gem veti folosi. In principiu orice gem acrisor este bun, dar trebuie sa fie consistent. Un gem subtire, va iesi de la mijlocul prajiturii, ...