Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Ingrediente:

• Un pachet de 200 g unt 80% grasime Covalact de Tara, putin moale
• 200 g zahar
• 3 plicuri de zahar vanilat (24 g)
• Coaja de la o lamaie, preferabil netratata
• 4 oua
• 240 g faina 000
• 1 plic de praf de copt (10 g)
• Un pahar de 140 g iaurt bio Covalact de Tara, 3.8 % grasime
• 300 g visine fara samburi, bine scurse
• Optional zahar pudra pt décor

Poftă bună!

 Mod de preparare:

1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea (tava de cozonac cu dimensiunile de 25 x11 cm). Dupa ce o gresam bine o tapetam cu putina faina.
2. Luam praful de copt si il amestecam in faina din reteta.Punem restul de unt intr-un bol si peste el adaugam zaharul, zaharul vanilat, si coaja de lamaie.Mixam cateva minute pana ce untul se albeste, ceea ce inseamna ca a incorporat aer. Asa aducem un plus de afanare prajiturii. Apoi incorporam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
3. Adaugam jumatate din faina. O incorporam. Puteti lucra in continuare cu mixerul daca vreti, sau manual cu o paleta de silicon. Adaugam iaurtul Bio Covalact de Tara care va da o textura mai umeda si mai moale, apoi restul de faina. Imediat ce totul e incorporat ne oprim.
4. Facem straturi de aluat si straturi de fructe. Aveti grija ca visinele sa fie bine scurse de apa sau suc. Terminam cu un strat de fructe. Checul va creste si le va acoperi.
5. Coaceti in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius pana ce o scobitoare introdusa in centru iese curata, asta inseamna aprox 70 minute. Daca observati ca prajitura se rumeneste prea tare la exterior inainte sa fie gata, atunci o acoperiti cu folie de aluminiu .
6. Se lasa in tava pana se raceste, apoi se scoate si se decoreaza dupa plac .
Este un chec dens, umed, foarte aromat din cauza untului, dulce dar si acrisor datorita fructelor.
Pofta buna!





În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul