Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Ingrediente:

• Un pachet de 200 g unt 80% grasime Covalact de Tara, putin moale
• 200 g zahar
• 3 plicuri de zahar vanilat (24 g)
• Coaja de la o lamaie, preferabil netratata
• 4 oua
• 240 g faina 000
• 1 plic de praf de copt (10 g)
• Un pahar de 140 g iaurt bio Covalact de Tara, 3.8 % grasime
• 300 g visine fara samburi, bine scurse
• Optional zahar pudra pt décor

Poftă bună!

 Mod de preparare:

1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea (tava de cozonac cu dimensiunile de 25 x11 cm). Dupa ce o gresam bine o tapetam cu putina faina.
2. Luam praful de copt si il amestecam in faina din reteta.Punem restul de unt intr-un bol si peste el adaugam zaharul, zaharul vanilat, si coaja de lamaie.Mixam cateva minute pana ce untul se albeste, ceea ce inseamna ca a incorporat aer. Asa aducem un plus de afanare prajiturii. Apoi incorporam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
3. Adaugam jumatate din faina. O incorporam. Puteti lucra in continuare cu mixerul daca vreti, sau manual cu o paleta de silicon. Adaugam iaurtul Bio Covalact de Tara care va da o textura mai umeda si mai moale, apoi restul de faina. Imediat ce totul e incorporat ne oprim.
4. Facem straturi de aluat si straturi de fructe. Aveti grija ca visinele sa fie bine scurse de apa sau suc. Terminam cu un strat de fructe. Checul va creste si le va acoperi.
5. Coaceti in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius pana ce o scobitoare introdusa in centru iese curata, asta inseamna aprox 70 minute. Daca observati ca prajitura se rumeneste prea tare la exterior inainte sa fie gata, atunci o acoperiti cu folie de aluminiu .
6. Se lasa in tava pana se raceste, apoi se scoate si se decoreaza dupa plac .
Este un chec dens, umed, foarte aromat din cauza untului, dulce dar si acrisor datorita fructelor.
Pofta buna!





În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul