Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Ingrediente:

• Un pachet de 200 g unt 80% grasime Covalact de Tara, putin moale
• 200 g zahar
• 3 plicuri de zahar vanilat (24 g)
• Coaja de la o lamaie, preferabil netratata
• 4 oua
• 240 g faina 000
• 1 plic de praf de copt (10 g)
• Un pahar de 140 g iaurt bio Covalact de Tara, 3.8 % grasime
• 300 g visine fara samburi, bine scurse
• Optional zahar pudra pt décor

Poftă bună!

 Mod de preparare:

1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea (tava de cozonac cu dimensiunile de 25 x11 cm). Dupa ce o gresam bine o tapetam cu putina faina.
2. Luam praful de copt si il amestecam in faina din reteta.Punem restul de unt intr-un bol si peste el adaugam zaharul, zaharul vanilat, si coaja de lamaie.Mixam cateva minute pana ce untul se albeste, ceea ce inseamna ca a incorporat aer. Asa aducem un plus de afanare prajiturii. Apoi incorporam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
3. Adaugam jumatate din faina. O incorporam. Puteti lucra in continuare cu mixerul daca vreti, sau manual cu o paleta de silicon. Adaugam iaurtul Bio Covalact de Tara care va da o textura mai umeda si mai moale, apoi restul de faina. Imediat ce totul e incorporat ne oprim.
4. Facem straturi de aluat si straturi de fructe. Aveti grija ca visinele sa fie bine scurse de apa sau suc. Terminam cu un strat de fructe. Checul va creste si le va acoperi.
5. Coaceti in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius pana ce o scobitoare introdusa in centru iese curata, asta inseamna aprox 70 minute. Daca observati ca prajitura se rumeneste prea tare la exterior inainte sa fie gata, atunci o acoperiti cu folie de aluminiu .
6. Se lasa in tava pana se raceste, apoi se scoate si se decoreaza dupa plac .
Este un chec dens, umed, foarte aromat din cauza untului, dulce dar si acrisor datorita fructelor.
Pofta buna!





În bucătărie la Chiva
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Inainte de a pregati acesta prajitura, ganditi-va ce fel de gem veti folosi. In principiu orice gem acrisor este bun, dar trebuie sa fie consistent. Un gem subtire, va iesi de la mijlocul prajiturii, ...
Tot articolul
Bors de miel

Bors de miel

Intr-o oala de 3-4 litri asezam carnea de miel cu os, bine spalata. Acoperim cu apa (intre 1.5- si 2 litri). Adaugam o lingurita de sare si punem la fiert cu focul mic spre mediu. Trebuie sa ...
Tot articolul
Drob de pui

Drob de pui

Ficatul se curata de pielite, daca este nevoie se spala, dar apoi se usuca bine pe prosoape de hartie. Un alt pas important este sa-l taiem in doua pe grosime ca sa se gateasca repede. Inimile se cu ...
Tot articolul
Pasca fara aluat cu textura aerata, de pandispan

Pasca fara aluat cu textura aerata, de pandispan

Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius, caldura sus si jos, fara ventilatie. Pregatim o forma de tort cu diametrul de 24 cm. O ungem cu putina grasime si o tapetam cu hartie de copt. Se pot ...
Tot articolul