5 idei de pachet pentru serviciu - Platou rece (1 portie, 15 minute)

Ingrediente:

Poftă bună!

Mod de preparare:

Intr-o casoleta vom pune legume taiate (la alegerea fiecaruia) cu mentiunea ca rosiile trebuie mentinute intregi pana la momentul servirii. Putem continua cu masline verzi umplute cu gogosar. Va recomand si oua de prepelita, un ingredient sanatos dar foarte neglijat. Puneti-le in apa care fierbe si le tineti 3 minute pentru oua fierte tari. Decojiti si le puneti in pachet.

Ca varianta de mezel puteti incerca un piept de rata afumat.

O alta recomandare pentru voi este o minunata crema de branza condimentata, cu o consitenta si un gust care sigur o sa va placa!

Intr-un mic blender punem o cutie de branza Fagaras Bio de la Covalact de Tara, urmata de 150 g de branza de burduf Covalact de Tara. Adaugam o jumatate de lingurita de chimen, o jumatate de lingurita de boia dulce, un strop de sare si un varf de lingurita de piper. Mixam pana ce totul devine omogen.

Obtinem o pasta cremoasa si gustoasa si poate fi consumata in multe moduri. Este foarte buna pe paine prajita dimineata, ca si aperitiv spritata frumos pe felii de legume, sau servita frumos in cupe de ardei ca cu sticksuri sau grisine alaturi. Pentru platoul rece de fata, puteti lua crema de branza intr-o mica casoleta separae sau tot intr-un caus de ardei gras. Din acesta putem taia frumos felii cu cutitul si furculita, pentru ca dupa ce sta la frigider pasta devina mai ferma.

Restul de crema tine cateva zile bune in frigider.

Acestui pachet mai putem alatura fructe la alegere si o mana mica de migdale combinate cu stafide netratate.




În bucătărie la Chiva
Cornulete cu unt - Prajituri de casa pentru sarbatori

Cornulete cu unt - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mod de preparare: Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa lichefiem drojdia cu zaharul vanilat. Apoi trebuie sa topim untul gras Covalact de Tara. Il taiem cubulete si il punem un minut ...
Tot articolul
Negresa insiropata - Prajituri de casa pentru sarbatori

Negresa insiropata - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mai intai preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius, pentru ca aluatul se negresa se face foarte repede. In faina adaugam pudra de cacao si praful de copt. Se omogenizeaza. Taiem untul gras ...
Tot articolul
Alba ca zapada - Prajituri de casa pentru sarbatori

Alba ca zapada - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mod de preparare: Mai intai trebuie ne ocupam de crema. In castronelul cu amidon adaugam zaharul si amestecam. Daca nu aveti amidon puteti folosi in loc cam 90-100 g faina, dar crema este mai fina ...
Tot articolul
Cozonac traditional cu unt Covalact de Tara

Cozonac traditional cu unt Covalact de Tara

Mod de preparare:  Mai intai vom separa ouale. Avem nevoie doar de galbenusuri. Ele nu doar ca dau o textura moale dar o si pastreaza asa mai mult timp . Albusurile usuca cozonacul, de aceea le ...
Tot articolul