Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Ingrediente:

540 g făină
160 g miere
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă bicarbonat
2 ouă
125 g unt Covalact de Ţară
1 linguriţă cacao
½ linguriţă nucşoară măcinată
½ linguriţă cuişoare măcinate
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă pudra de ghimbir

Pentru decor:


Colorant lichid
2 albuşuri
360 g zahăr pudră
2 linguriţe suc de lămâie

Poftă bună!

Mod de preparare:

Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea.

Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bine. Apoi se adaugă încet şi amestecul de miere cu unt până se obţine o coca uşor de desprins de pe mână.

Se întind foi de aproximativ 3 milimetri grosime şi se taie în diferite forme. Formele se pun pe o foaie de copt şi se bagă la cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru 10 minute.

După ce se răcesc se pot decora cu pastă de zahăr pe care o obţineţi prin baterea albuşului cu zahărul pudră, peste care adăugaţi la final sucul de lămâie. Se împarte cantitatea de pastă în atâtea părţi câte culori vrei să foloseşti pentru decor şi apoi se amestecă colorantul puţin câte puţin până se obţine culoarea dorită. Se lasă 6-8 ore să se usuce, după ce au fost decorate.

Pentru un gust mai bun, pot fi păstrate încă 3-4 zile într-o cutie bine închisă.
 


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul
Tort festiv cu cremă fină de cacao

Tort festiv cu cremă fină de cacao

Mod de preparare: Blatul 1. Prîncălzește cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Într-un castron pune zahărul tos și zahărul vanilat. 3. Adaugă ouăle și bate bine cu mixerul, până când co ...
Tot articolul