Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Ingrediente:

540 g făină
160 g miere
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă bicarbonat
2 ouă
125 g unt Covalact de Ţară
1 linguriţă cacao
½ linguriţă nucşoară măcinată
½ linguriţă cuişoare măcinate
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă pudra de ghimbir

Pentru decor:


Colorant lichid
2 albuşuri
360 g zahăr pudră
2 linguriţe suc de lămâie

Poftă bună!

Mod de preparare:

Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea.

Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bine. Apoi se adaugă încet şi amestecul de miere cu unt până se obţine o coca uşor de desprins de pe mână.

Se întind foi de aproximativ 3 milimetri grosime şi se taie în diferite forme. Formele se pun pe o foaie de copt şi se bagă la cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru 10 minute.

După ce se răcesc se pot decora cu pastă de zahăr pe care o obţineţi prin baterea albuşului cu zahărul pudră, peste care adăugaţi la final sucul de lămâie. Se împarte cantitatea de pastă în atâtea părţi câte culori vrei să foloseşti pentru decor şi apoi se amestecă colorantul puţin câte puţin până se obţine culoarea dorită. Se lasă 6-8 ore să se usuce, după ce au fost decorate.

Pentru un gust mai bun, pot fi păstrate încă 3-4 zile într-o cutie bine închisă.
 


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul