Turnuleț din cătite cu cremă de Brânzică de casă cu vanilie și stafide Covalact de Țară

Ingrediente:

4 – 5 clătite mai groase
1 – 2 cutii de Brânzică de casă cu vanilie și stafide Covalact de Țară
Miere (opțional)
Coajă de portocală (opțional)
Fructe de pădure - căpșuni, afine, zmeură
Zahăr pudră (pentru decor)
Frunzulițe de mentă (pentru decor)

Poftă bună!

Mod de preparare:



1. Cu un inel metalic de bucătărie sau cu un pahar, decupează cercuri cu diametrul de circa 10 – 12 cm din clătite.
2. Opțional, adaugă coaja de portocală rasă, la Brânzica de casă cu vanilie și stafide Covalact de Țară.
3. Așează pe farfuria de servit un cerc de clătită, acoperă cu Brânzica de casă cu vanilie și stafide Covalact de Țară, apoi din nou un cerc de clătită și tot așa – alternativ – până când ai „clădit” turnulețul de clătite. Încheie cu o clătită.
4. Opțional, toarnă deasupra 1 -2 lingurițe de miere fluidă.
5. Decorează cu fructe de pădure, pudrează cu zahăr și adaugă 1- 3 frunzulițe de mentă verde.
 


În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul