Turnuleț din cătite cu cremă de Brânzică de casă cu vanilie și stafide Covalact de Țară
Rețetă de:
Share:
Ingrediente:
4 – 5 clătite mai groase
1 – 2 cutii de Brânzică de casă cu vanilie și stafide Covalact de Țară
Miere (opțional)
Coajă de portocală (opțional)
Fructe de pădure - căpșuni, afine, zmeură
Zahăr pudră (pentru decor)
Frunzulițe de mentă (pentru decor)
Poftă bună!
Mod de preparare:
1. Cu un inel metalic de bucătărie sau cu un pahar, decupează cercuri cu diametrul de circa 10 – 12 cm din clătite.
2. Opțional, adaugă coaja de portocală rasă, la Brânzica de casă cu vanilie și stafide Covalact de Țară.
3. Așează pe farfuria de servit un cerc de clătită, acoperă cu Brânzica de casă cu vanilie și stafide Covalact de Țară, apoi din nou un cerc de clătită și tot așa – alternativ – până când ai „clădit” turnulețul de clătite. Încheie cu o clătită.
4. Opțional, toarnă deasupra 1 -2 lingurițe de miere fluidă.
5. Decorează cu fructe de pădure, pudrează cu zahăr și adaugă 1- 3 frunzulițe de mentă verde.
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Mod de preparare:
1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Mod de preparare:
Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim.
Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Mod de preparare:
Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie.
Pregatim o tava tapetata ...