Turnuleț din cătite cu cremă de Brânzică de casă cu vanilie și stafide Covalact de Țară

Ingrediente:

4 – 5 clătite mai groase
1 – 2 cutii de Brânzică de casă cu vanilie și stafide Covalact de Țară
Miere (opțional)
Coajă de portocală (opțional)
Fructe de pădure - căpșuni, afine, zmeură
Zahăr pudră (pentru decor)
Frunzulițe de mentă (pentru decor)

Poftă bună!

Mod de preparare:



1. Cu un inel metalic de bucătărie sau cu un pahar, decupează cercuri cu diametrul de circa 10 – 12 cm din clătite.
2. Opțional, adaugă coaja de portocală rasă, la Brânzica de casă cu vanilie și stafide Covalact de Țară.
3. Așează pe farfuria de servit un cerc de clătită, acoperă cu Brânzica de casă cu vanilie și stafide Covalact de Țară, apoi din nou un cerc de clătită și tot așa – alternativ – până când ai „clădit” turnulețul de clătite. Încheie cu o clătită.
4. Opțional, toarnă deasupra 1 -2 lingurițe de miere fluidă.
5. Decorează cu fructe de pădure, pudrează cu zahăr și adaugă 1- 3 frunzulițe de mentă verde.
 


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul