500 g făină
1 pahar apă călduţă
3 linguri ulei
1 lingură oţet
1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
800 g Brânză grasa de vaci Covalact de Ţară
2 linguri Smântână Ardelenească Covalact de Ţară
4 ouă
100 g stafide aurii (opţional)
5 linguri de zahăr
2 plicuri zahăr vanilinat
coajă rasă de lămâie
1 praf de sare
Pentru decor:
2 linguri zahăr pudră aromatizat cu vanilie
Poftă bună!
Mod de preparare:
- Se cerne făina într-un vas mare, apoi se face o adâncitură în mijlocul ei şi se adaugă uleiul, apa călduţă, un praf de sare şi o lingură de oţet. Cu o lingură, se amestecă compoziţia din exterior spre interior până se încorporează toată făina, apoi se frământă cu mâna până când aluatul devine uniform şi elastic. Aluatul se lasă să se odihnească circa 30 de minute, la loc cald, apoi se întinde pe planşetă de la interior spre exterior, până devine subţire ca foiţa de ţigară. Foaia de aluat se taie în fâşii late de 10 cm şi se lasă deoparte până se prepară umplutura.
- Într-un castron se amestecă foarte bine: brânza, zahărul, praful de sare, ouăle, stafidele (opţional) şi aromele.
- Se taie benzile de aluat în bucăţi de câte 15 cm lungime, se ung cu unt topit, se aşează câte o lingură de umplutură în capătul benzii, se pliează foaia sub formă de triunghi, având grijă ca umplutura să fie sigilată în interior pentru a nu se desface în timpul coptului.
- Triunghiurile se aşează într-o tavă unsă şi tapetată, apoi se coc circa 40 de minute la foc potrivit, până se rumenesc frumos deasupra.
Se servesc calde sau reci, pudrate cu zahăr aromatizat cu vanilie.
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Mod de preparare:
1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Mod de preparare:
Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim.
Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Mod de preparare:
Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie.
Pregatim o tava tapetata ...