Tort răcoros cu cremă de Brânză de vaci Covalact de Țară

Ingrediente:

Blat de negresă
110g Unt Covalact de Țară 80% grăsime
110g ciocolată neagră
200g zahăr tos
2 ouă
60ml lapte
120g făină albă

Cremă de brânză de vaci
500g Brânză de vaci grasă Covalact de Țară
140g zahăr
3 ouă
Esenţă de vanilie, coajă rasă de portocală
120g Iaurt natur Covalact de Țară

Cremă de smântână
250g Smântână Covalact de Țară
2 linguri zahăr pudră
Esenţă de vanilie

Decor cu zmeură
150g zmeură
75g zahăr tos

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt o formă circulară cu arc sau unge cu ulei şi presară cu făină.

Topeşte untul şi ciocolata într-o crăticioară, la foc mic, amestecând frecvent, până când ai o crema omogena. Dă deoparte de pe foc, adaugă zahărul, amestecând în continuare.

Când compoziţia s-a răcorit puţin, adăugă laptele, apoi ouăle, amestecând energic cu mixerul sau cu telul, pentru ca ouăle să nu se coaguleze.
Presară făină treptat. Continuă să amesteci până când toată făină este înglobată. Toarnă în formă, netezeşte şi dă la cuptor pentru 25 minute. Scoate din cuptor la finalul intervalului şi lasă să se răcorească, până când pregăteşti compoziţia cu brânză de vaci.

Redu temperatura cuptorului la 160 grade Celsius.

Într-un castron, amestecă cu mixerul toate ingredientele pentru crema de brânză de vaci, până când aceasta este omogenă şi spumoasă.
Toarnă în formă, peste stratul de negresă şi dă la cuptor pentru 50 - 55 minute.

La final, opreşte cuptorul şi lasă prăjitura să se răcorească puţin în formă, în cuptor, astfel încât aceasta să nu se crape.
Scoate din cuptor, lasă să se răcească, apoi pune în frigider pentru cel puţin 6 ore, cel mai bine peste noapte.

Într-un castron, amestecă smântână, zahărul pudră şi esenţă de vanilie, până când obţii o cremă omogenă. Întinde pe suprafaţa tortului şi pune-l din nou în frigider.

Prepară un sos gros din zmeură şi zahăr, la foc mic, până când este consistent, aproape ca o dulceaţă. Ia-l de pe foc şi lasă să se răcească.
Pentru a decora tortul, ia din sosul de zmeură cu linguriţa şi lasă să cadă pe stratul de cremă de smântână. Cu vârful unui cuţit, treci prin fiecare dintre cercurile astfel create, pentru a obţine forma unei inimioare.

Serveşte feliile de tort cu câteva frunzuliţe de mentă proaspătă şi un pic de zahăr pudră.
Poftă bună şi o zi minunată!


În bucătărie la Chiva
Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară

 Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm. 2. Pune într-un castron untul la tempe ...
Tot articolul
Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia. Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. ...
Tot articolul
Pască

Pască

Mod de preparare: Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie. Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 ...
Tot articolul
Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de cât ...
Tot articolul