Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt o formă circulară cu arc sau unge cu ulei şi presară cu făină.
Topeşte untul şi ciocolata într-o crăticioară, la foc mic, amestecând frecvent, până când ai o crema omogena. Dă deoparte de pe foc, adaugă zahărul, amestecând în continuare.
Când compoziţia s-a răcorit puţin, adăugă laptele, apoi ouăle, amestecând energic cu mixerul sau cu telul, pentru ca ouăle să nu se coaguleze.
Presară făină treptat. Continuă să amesteci până când toată făină este înglobată. Toarnă în formă, netezeşte şi dă la cuptor pentru 25 minute. Scoate din cuptor la finalul intervalului şi lasă să se răcorească, până când pregăteşti compoziţia cu brânză de vaci.
Redu temperatura cuptorului la 160 grade Celsius.
Într-un castron, amestecă cu mixerul toate ingredientele pentru crema de brânză de vaci, până când aceasta este omogenă şi spumoasă.
Toarnă în formă, peste stratul de negresă şi dă la cuptor pentru 50 - 55 minute.
La final, opreşte cuptorul şi lasă prăjitura să se răcorească puţin în formă, în cuptor, astfel încât aceasta să nu se crape.
Scoate din cuptor, lasă să se răcească, apoi pune în frigider pentru cel puţin 6 ore, cel mai bine peste noapte.
Într-un castron, amestecă smântână, zahărul pudră şi esenţă de vanilie, până când obţii o cremă omogenă. Întinde pe suprafaţa tortului şi pune-l din nou în frigider.
Prepară un sos gros din zmeură şi zahăr, la foc mic, până când este consistent, aproape ca o dulceaţă. Ia-l de pe foc şi lasă să se răcească.
Pentru a decora tortul, ia din sosul de zmeură cu linguriţa şi lasă să cadă pe stratul de cremă de smântână. Cu vârful unui cuţit, treci prin fiecare dintre cercurile astfel create, pentru a obţine forma unei inimioare.
Serveşte feliile de tort cu câteva frunzuliţe de mentă proaspătă şi un pic de zahăr pudră.
Poftă bună şi o zi minunată!