Tort răcoros cu cremă de Brânză de vaci Covalact de Țară

Ingrediente:

Blat de negresă
110g Unt Covalact de Țară 80% grăsime
110g ciocolată neagră
200g zahăr tos
2 ouă
60ml lapte
120g făină albă

Cremă de brânză de vaci
500g Brânză de vaci grasă Covalact de Țară
140g zahăr
3 ouă
Esenţă de vanilie, coajă rasă de portocală
120g Iaurt natur Covalact de Țară

Cremă de smântână
250g Smântână Covalact de Țară
2 linguri zahăr pudră
Esenţă de vanilie

Decor cu zmeură
150g zmeură
75g zahăr tos

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt o formă circulară cu arc sau unge cu ulei şi presară cu făină.

Topeşte untul şi ciocolata într-o crăticioară, la foc mic, amestecând frecvent, până când ai o crema omogena. Dă deoparte de pe foc, adaugă zahărul, amestecând în continuare.

Când compoziţia s-a răcorit puţin, adăugă laptele, apoi ouăle, amestecând energic cu mixerul sau cu telul, pentru ca ouăle să nu se coaguleze.
Presară făină treptat. Continuă să amesteci până când toată făină este înglobată. Toarnă în formă, netezeşte şi dă la cuptor pentru 25 minute. Scoate din cuptor la finalul intervalului şi lasă să se răcorească, până când pregăteşti compoziţia cu brânză de vaci.

Redu temperatura cuptorului la 160 grade Celsius.

Într-un castron, amestecă cu mixerul toate ingredientele pentru crema de brânză de vaci, până când aceasta este omogenă şi spumoasă.
Toarnă în formă, peste stratul de negresă şi dă la cuptor pentru 50 - 55 minute.

La final, opreşte cuptorul şi lasă prăjitura să se răcorească puţin în formă, în cuptor, astfel încât aceasta să nu se crape.
Scoate din cuptor, lasă să se răcească, apoi pune în frigider pentru cel puţin 6 ore, cel mai bine peste noapte.

Într-un castron, amestecă smântână, zahărul pudră şi esenţă de vanilie, până când obţii o cremă omogenă. Întinde pe suprafaţa tortului şi pune-l din nou în frigider.

Prepară un sos gros din zmeură şi zahăr, la foc mic, până când este consistent, aproape ca o dulceaţă. Ia-l de pe foc şi lasă să se răcească.
Pentru a decora tortul, ia din sosul de zmeură cu linguriţa şi lasă să cadă pe stratul de cremă de smântână. Cu vârful unui cuţit, treci prin fiecare dintre cercurile astfel create, pentru a obţine forma unei inimioare.

Serveşte feliile de tort cu câteva frunzuliţe de mentă proaspătă şi un pic de zahăr pudră.
Poftă bună şi o zi minunată!


În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul