Tort pufos de sărbătoare


Ingrediente Covalact de Ţară
Lapte Bătut 2% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime
Ingrediente:

Pentru blat:

Unt Covalact de Ţară -300 g
Zahăr - 600 g
Sare - 6 g
optional - colorant alimentar rosu ()20 g
Ouă - 4 buc
Făină 0 600 g
Cacao - 35 g
Praf de copt - 15 g
Bicarbonat de sodiu - 15 g
Lapte bătut Covalact de Ţară - 600 g
Oţet - 30 g

Pentru cremă:

250 g Unt Covalact de Ţară
5 albuşuri (200 g)
Zahăr-200 g

Poftă bună!

Mod de preparare:

Blat:

Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând.
Când s-a omogenizat compoziţia se adaugă,în paralel, câte o lingură din amestecul ingredientelor uscate (făină, cacao, praf de copt, bicarbonat) şi al celor lichide (lapte bătut, oţet).
Se împarte compoziţia în 4 şi se coace la 180 de grade celsius pentru 35 de minute, în tăvi care au fost tapetate în prealabil cu hârtie de copt.
Blaturile se scot cu grijă din tăvi doar după ce se răcesc fiind foarte fragede se pot rupe uşor.



Crema:

Albuşurile şi zahărul se amestecă la bain marie până când compoziţia devine caldă apoi se transferă într-un bol şi se mixează până se răceşte. Când albuşurile sunt lucioase se începe adăugarea untului tăiat în cubuleţe de 20-30 grame.
Se continuă mixarea până ce compoziţia se leagă într-o cremă lucioasă.
La final se poate adauga orice aromă, în cantitate mică pentru a nu tăia crema.

Se asamblează tortul şi apoi se poate tăia ca în imagine, sau se poate îmbrăca în aceeaşi cremă, la final acoperindu-l cu marţipan sau pastă de zahăr.


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul