Tort pufos de sărbătoare


Ingrediente Covalact de Ţară
Lapte Bătut 2% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime
Ingrediente:

Pentru blat:

Unt Covalact de Ţară -300 g
Zahăr - 600 g
Sare - 6 g
optional - colorant alimentar rosu ()20 g
Ouă - 4 buc
Făină 0 600 g
Cacao - 35 g
Praf de copt - 15 g
Bicarbonat de sodiu - 15 g
Lapte bătut Covalact de Ţară - 600 g
Oţet - 30 g

Pentru cremă:

250 g Unt Covalact de Ţară
5 albuşuri (200 g)
Zahăr-200 g

Poftă bună!

Mod de preparare:

Blat:

Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând.
Când s-a omogenizat compoziţia se adaugă,în paralel, câte o lingură din amestecul ingredientelor uscate (făină, cacao, praf de copt, bicarbonat) şi al celor lichide (lapte bătut, oţet).
Se împarte compoziţia în 4 şi se coace la 180 de grade celsius pentru 35 de minute, în tăvi care au fost tapetate în prealabil cu hârtie de copt.
Blaturile se scot cu grijă din tăvi doar după ce se răcesc fiind foarte fragede se pot rupe uşor.



Crema:

Albuşurile şi zahărul se amestecă la bain marie până când compoziţia devine caldă apoi se transferă într-un bol şi se mixează până se răceşte. Când albuşurile sunt lucioase se începe adăugarea untului tăiat în cubuleţe de 20-30 grame.
Se continuă mixarea până ce compoziţia se leagă într-o cremă lucioasă.
La final se poate adauga orice aromă, în cantitate mică pentru a nu tăia crema.

Se asamblează tortul şi apoi se poate tăia ca în imagine, sau se poate îmbrăca în aceeaşi cremă, la final acoperindu-l cu marţipan sau pastă de zahăr.


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul
Tort festiv cu cremă fină de cacao

Tort festiv cu cremă fină de cacao

Mod de preparare: Blatul 1. Prîncălzește cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Într-un castron pune zahărul tos și zahărul vanilat. 3. Adaugă ouăle și bate bine cu mixerul, până când co ...
Tot articolul