Mod de preparare:
Blatul
1. Prîncălzește cuptorul la 170 grade Celsius.
2. Într-un castron pune zahărul tos și zahărul vanilat.
3. Adaugă ouăle și bate bine cu mixerul, până când compoziția și-a mărit de 2 – 3 ori volumul și a devenit spumoasă și aerată ca o cremă.
4. Adaugă, puțin câte puțin, făină cernută, ameste când ușor cu un tel, până când aceasta se încorporează complet.
5. Toarnă compoziția într-o formă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Nivelează delicat și dă la copt pentru 30 – 40 de minute, fără să deschizi ușa cuptorului.
6. Când blatul este auriu, oprește cuptorul, întredeschide ușa acestuia și lasă să se răcorească puțin în formă.
7. Scoate forma cu blatul din cuptor, îndepărtează hârtia de copt și lasă blatul să se răcorească pe un grătar.
8. Taie blatul în forma dorită.
Siropul de mandarine
1. Pune sucul de mandarine și zahărul într-un ibric.
2. Încălzește și lasă să dea mai multe clocote la foc mic, până când scade și capătă consistența unui sirop.
3. Însiropează blatul cu acest sirop.
Crema de cacao
1. Într-o crăticioară pune zahărul și apa, la foc mic. Amestecă din când în când, până când tot zahărul se dizolvă.
2. Dă focul mai mare și lasă siropul să dea câteva clocote.
3. Ia de pe foc și adaugă praful de cacao cernut, amestecând energic, până când toate cocoloașele au dispărut și obții un amestec fin și omogen.
4. Lasă să se răcorească, cat suporta degetul, adaugă esență de rom și Unt Covalact de Țară tăiat în bucățele, treptat, amestecând energic.
5. Pune crema la răcorit, până când capătă consistența perfectă pentru a asambla tortul. Atenție însă, odată întărită complet, crema se întinde foarte greu!
6. Asamblează tortul și decorează-l festiv, după preferințele tale.
Pofta buna si sarbatori fericite.