Tort festiv cu cremă fină de cacao


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

Pentru blat

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr tos
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 6 linguri de făină cernută



Pentru sirop

  • sucul de la 2 mandarine
  • 3 lingurițe de zahăr


Pentru crema de cacao

  • 1 ceșcuță cu apă
  • 50 g cacao de calitate, cernută
  • 300 g zahăr
  • puțină esență de rom
  • 2 pachete de Unt Covalact de Țară 80% grăsime (400 g)

Poftă bună!

Mod de preparare:

Blatul

1. Prîncălzește cuptorul la 170 grade Celsius.
2. Într-un castron pune zahărul tos și zahărul vanilat.
3. Adaugă ouăle și bate bine cu mixerul, până când compoziția și-a mărit de 2 – 3 ori volumul și a devenit spumoasă și aerată ca o cremă.
4. Adaugă, puțin câte puțin, făină cernută, ameste când ușor cu un tel, până când aceasta se încorporează complet.
5. Toarnă compoziția într-o formă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Nivelează delicat și dă la copt pentru 30 – 40 de minute, fără să deschizi ușa cuptorului.
6. Când blatul este auriu, oprește cuptorul, întredeschide ușa acestuia și lasă să se răcorească puțin în formă.
7. Scoate forma cu blatul din cuptor, îndepărtează hârtia de copt și lasă blatul să se răcorească pe un grătar.
8. Taie blatul în forma dorită.

Siropul de mandarine

1. Pune sucul de mandarine și zahărul într-un ibric.
2. Încălzește și lasă să dea mai multe clocote la foc mic, până când scade și capătă consistența unui sirop.
3. Însiropează blatul cu acest sirop.

Crema de cacao

1. Într-o crăticioară pune zahărul și apa, la foc mic. Amestecă din când în când, până când tot zahărul se dizolvă.
2. Dă focul mai mare și lasă siropul să dea câteva clocote.
3. Ia de pe foc și adaugă praful de cacao cernut, amestecând energic, până când toate cocoloașele au dispărut și obții un amestec fin și omogen.
4. Lasă să se răcorească, cat suporta degetul, adaugă esență de rom și Unt Covalact de Țară tăiat în bucățele, treptat, amestecând energic.
5. Pune crema la răcorit, până când capătă consistența perfectă pentru a asambla tortul. Atenție însă, odată întărită complet, crema se întinde foarte greu!
6. Asamblează tortul și decorează-l festiv, după preferințele tale.
Pofta buna si sarbatori fericite.


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul