Tartă ușoară de vară cu Brânză Făgăraș Ușor Covalact de Țară și fructe de pădure

Ingrediente:

400g aluat de plăcintă
3 cutii de 185 g Brânză Făgăraş Uşor Covalact de Țară
5 linguri zahăr pudră sau zahăr brun, după preferinţă
Coaja rasă de la o lămâie
1 linguriţă esenţă de vanilie
450 g zmeură, spălată delicat şi scursă bine
50g afine

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt. Aşează aluatul de plăcintă peste hârtia de copt, decupat după conturul formei. Înţeapă alutatul cu furculiţa. Aşează deasupra o altă foaie de hârtie de copt şi umple formă cu mărgele de ceramică şi/sau boabe de fasole uscată. Dă aluatul la cuptor pentru circa 20 de minute, până când este rumen şi copt uniform. Scoate din cuptor, îndepărtează mărgelele de ceramică / boabele de fasole şi hârtia de copt şi lasă să se răcească.

În timp ce blatul se răceşte, pregăteşte crema de Brânză Făgăraş Uşor Covalact de Țară. Pune Brânză Făgăraş Uşor Covalact de Țară într-un bol, adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Amestecă bine cu mixerul până când obţii o cremă spumoasă şi omogenă.

Umple aluatul cu cremă de brânză. Netezeşte suprafaţa. Decorează cu zmeură şi afinele, pudrează cu zahăr. Decorează cu frunze de mentă. Pune la frigider.

 


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul