Tartă ușoară de vară cu Brânză Făgăraș Ușor Covalact de Țară și fructe de pădure

Ingrediente:

400g aluat de plăcintă
3 cutii de 185 g Brânză Făgăraş Uşor Covalact de Țară
5 linguri zahăr pudră sau zahăr brun, după preferinţă
Coaja rasă de la o lămâie
1 linguriţă esenţă de vanilie
450 g zmeură, spălată delicat şi scursă bine
50g afine

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt. Aşează aluatul de plăcintă peste hârtia de copt, decupat după conturul formei. Înţeapă alutatul cu furculiţa. Aşează deasupra o altă foaie de hârtie de copt şi umple formă cu mărgele de ceramică şi/sau boabe de fasole uscată. Dă aluatul la cuptor pentru circa 20 de minute, până când este rumen şi copt uniform. Scoate din cuptor, îndepărtează mărgelele de ceramică / boabele de fasole şi hârtia de copt şi lasă să se răcească.

În timp ce blatul se răceşte, pregăteşte crema de Brânză Făgăraş Uşor Covalact de Țară. Pune Brânză Făgăraş Uşor Covalact de Țară într-un bol, adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Amestecă bine cu mixerul până când obţii o cremă spumoasă şi omogenă.

Umple aluatul cu cremă de brânză. Netezeşte suprafaţa. Decorează cu zmeură şi afinele, pudrează cu zahăr. Decorează cu frunze de mentă. Pune la frigider.

 


În bucătărie la Chiva
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Inainte de a pregati acesta prajitura, ganditi-va ce fel de gem veti folosi. In principiu orice gem acrisor este bun, dar trebuie sa fie consistent. Un gem subtire, va iesi de la mijlocul prajiturii, ...
Tot articolul
Bors de miel

Bors de miel

Intr-o oala de 3-4 litri asezam carnea de miel cu os, bine spalata. Acoperim cu apa (intre 1.5- si 2 litri). Adaugam o lingurita de sare si punem la fiert cu focul mic spre mediu. Trebuie sa ...
Tot articolul
Drob de pui

Drob de pui

Ficatul se curata de pielite, daca este nevoie se spala, dar apoi se usuca bine pe prosoape de hartie. Un alt pas important este sa-l taiem in doua pe grosime ca sa se gateasca repede. Inimile se cu ...
Tot articolul
Pasca fara aluat cu textura aerata, de pandispan

Pasca fara aluat cu textura aerata, de pandispan

Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius, caldura sus si jos, fara ventilatie. Pregatim o forma de tort cu diametrul de 24 cm. O ungem cu putina grasime si o tapetam cu hartie de copt. Se pot ...
Tot articolul