Tartă ușoară de vară cu Brânză Făgăraș Ușor Covalact de Țară și fructe de pădure
Rețetă de:
Share:
Ingrediente:
400g aluat de plăcintă
3 cutii de 185 g Brânză Făgăraş Uşor Covalact de Țară
5 linguri zahăr pudră sau zahăr brun, după preferinţă
Coaja rasă de la o lămâie
1 linguriţă esenţă de vanilie
450 g zmeură, spălată delicat şi scursă bine
50g afine
Poftă bună!
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt. Aşează aluatul de plăcintă peste hârtia de copt, decupat după conturul formei. Înţeapă alutatul cu furculiţa. Aşează deasupra o altă foaie de hârtie de copt şi umple formă cu mărgele de ceramică şi/sau boabe de fasole uscată. Dă aluatul la cuptor pentru circa 20 de minute, până când este rumen şi copt uniform. Scoate din cuptor, îndepărtează mărgelele de ceramică / boabele de fasole şi hârtia de copt şi lasă să se răcească.
Umple aluatul cu cremă de brânză. Netezeşte suprafaţa. Decorează cu zmeură şi afinele, pudrează cu zahăr. Decorează cu frunze de mentă. Pune la frigider.
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Mod de preparare:
1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Mod de preparare:
Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim.
Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Mod de preparare:
Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie.
Pregatim o tava tapetata ...