Tartă ușoară de vară cu Brânză Făgăraș Ușor Covalact de Țară și fructe de pădure

Ingrediente:

400g aluat de plăcintă
3 cutii de 185 g Brânză Făgăraş Uşor Covalact de Țară
5 linguri zahăr pudră sau zahăr brun, după preferinţă
Coaja rasă de la o lămâie
1 linguriţă esenţă de vanilie
450 g zmeură, spălată delicat şi scursă bine
50g afine

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt. Aşează aluatul de plăcintă peste hârtia de copt, decupat după conturul formei. Înţeapă alutatul cu furculiţa. Aşează deasupra o altă foaie de hârtie de copt şi umple formă cu mărgele de ceramică şi/sau boabe de fasole uscată. Dă aluatul la cuptor pentru circa 20 de minute, până când este rumen şi copt uniform. Scoate din cuptor, îndepărtează mărgelele de ceramică / boabele de fasole şi hârtia de copt şi lasă să se răcească.

În timp ce blatul se răceşte, pregăteşte crema de Brânză Făgăraş Uşor Covalact de Țară. Pune Brânză Făgăraş Uşor Covalact de Țară într-un bol, adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Amestecă bine cu mixerul până când obţii o cremă spumoasă şi omogenă.

Umple aluatul cu cremă de brânză. Netezeşte suprafaţa. Decorează cu zmeură şi afinele, pudrează cu zahăr. Decorează cu frunze de mentă. Pune la frigider.

 


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul