Tartă sărată cu Cașcaval Penteleu Covalact de Țară și legume

Ingrediente:

Pentru blat:
300 g faină albă cernută
200 g Unt Superior Covalact de Țară 80% grăsime, de la frigider, tăiat în cubuleţe
100 ml apă rece
1 lingură suc de lămâie

Pentru umplutură:
2 ardei roşii capia, copţi, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în pătrăţele
Un pumn de frunze de spanac proaspăt, bine spălate şi tăiate în fâşii subţiri
1 ceapă roşie potrivită sau 4 – 5 salote, tocate
3 căţei de usturoi, tocaţi
2 linguriţe de cimbrişor proaspăt, tocat sau 1 linguriţă de cimbrişor uscat
1 lingură ulei vegetal (de măsline)
3 ouă mari
200 ml Brânză Făgăraș Covalact de Țară 8% grăsime
100 g Cașcaval Penteleu Covalact de Țară, dat pe răzătoare
Sare, piper negru proaspăt măcinat – după gust

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Într-un castron sau în vasul unui mixer, amestecă făina cernută şi Untul Covalact de Țară tăiat cubuleţe, până când amestecul devine nisipos.
2. Adaugă apă rece şi sucul de lămâie şi frământă până când obţii un aluat omogen. Nu exagera cu frământatul, chiar dacă au mai rămas bucăţele de unt neincorporate în aluat. Cu mâinile uşor pudrate cu făină, scoate aluatul din vas şi înveleşte-l într-o folie de plastic sau într-un şervet curat şi dă-l la frigider pentru 30 minute.
3. Între timp, pregăteşte umplutură. Pune uleiul vegetal la încins, într-o tigaie. Adaugă ceapa şi usturoiul tocate şi lasă-le să se înmoaie şi să devină translucide, cam 4 minute pe foc potrivit. Spre final, adaugă ardeiul copt şi frunzele de spanac tăiate fâşii, amestecă, presară deasupra cimbrişorul şi mai lasă pe foc circa 30 secunde. Dă deoparte şi lasă să se răcorească.
4. Unge cu unt o formă specială de tartă, care nu lipeşte. Porneşte cuptorul, să se încălzească la 200 grade Celsius.
5. Scoate aluatul din frigider. Pe un blat pudrat cu făină, întinde-l cu sucitorul, în formă de cerc, până la o grosime de circa 1 cm. Ridică-l uşor, cu ajutorul sucitorului, şi aşează-l peste forma de tartă. După ce l-ai potrivit în formă, taie aluatul în exces de pe margini. Nu arunca ceea ce a rămas – pune la congelator, învelit în folie de plastic, pentru o tartă viitoare.
6. Acoperă aluatul cu hârtie de copt. Pune deasupra hârtiei boabe de fasole sau de orez , pentru ca aluatul să nu se umfle la copt. Dă la cuptor pentru 15 minute.
7. În acest timp, termină de făcut umplutura. Într-un bol suficient de încăpător amestecă Brânza Făgăraş Covalact de Țară cu cele 3 ouă şi Caşcavalul Penteleu Covalact de Țară ras. Adaugă amestecul de legume (ceapă, usturoi, ardei şi spanac) din tigaie şi amestecă din nou. Asezonează umplutura cu sare şi piper negru, după gust.
8. Scoate tarta din cuptor, îndepărtează fasolea  şi hârtia de copt şi mai pune în cuptor pentru 5 minute, ca aluatul să se rumenească uşor.
9. Coboară temperatura cuptorului la 180 grade Celsius. Toarnă umplutura în tartă. Pune în cuptor pentru 30 minute, până când compoziţia este rumenă.
10. Scoate din cuptor, lasă să se răcorească 5 minute, apoi scoate tarta din formă. Serveşte-o caldă său rece, este la fel de gustoasă.
Poftă bună!
 


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul