Salată de primăvară cu sos de Iaurt Covalact de Ţară si mărar

Ingrediente:

3 ouă
160 g Iaurt cremos Covalact de Ţară
3 linguri maioneză / pentru o variantă mai uşoară se poate înlocui cu 2 linguri ulei de măsline)
1/2 ceapă roşie tocată mărunt
3 linguri mărar proaspăt tocat
3 linguri oţet de mere
Sare, piper negru proaspăt măcinat
Diferite verdeţuri: salată verde, frunze păpădie / rucola, lobodă, spanac verde, frunze de ridichi
4 – 5 ridichi tăiate în felii subţiri

Poftă bună!

 Mod de preparare:


1. Se fierb ouăle: 1 minut în clocot, lăsate apoi 10 minute sub capac, apoi puse în apă rece cu gheată şi curăţate şi se taie în felii sau în bucati.
2. Într-un castron, se bate cu telul sosul alcătuit din iaurt, maioneză, mărar, oţet, sare şi piper.
3. Verdeţurile se amestecă într-un castron încăpător.
4. Se aşează deasupra feliile de ridichi şi de ou.
5. Se toarnă dressingul şi se amestecă la masă, atunci când salata este servită.


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul