Salată de primăvară cu sos de Iaurt Covalact de Ţară si mărar

Ingrediente:

3 ouă
160 g Iaurt cremos Covalact de Ţară
3 linguri maioneză / pentru o variantă mai uşoară se poate înlocui cu 2 linguri ulei de măsline)
1/2 ceapă roşie tocată mărunt
3 linguri mărar proaspăt tocat
3 linguri oţet de mere
Sare, piper negru proaspăt măcinat
Diferite verdeţuri: salată verde, frunze păpădie / rucola, lobodă, spanac verde, frunze de ridichi
4 – 5 ridichi tăiate în felii subţiri

Poftă bună!

 Mod de preparare:


1. Se fierb ouăle: 1 minut în clocot, lăsate apoi 10 minute sub capac, apoi puse în apă rece cu gheată şi curăţate şi se taie în felii sau în bucati.
2. Într-un castron, se bate cu telul sosul alcătuit din iaurt, maioneză, mărar, oţet, sare şi piper.
3. Verdeţurile se amestecă într-un castron încăpător.
4. Se aşează deasupra feliile de ridichi şi de ou.
5. Se toarnă dressingul şi se amestecă la masă, atunci când salata este servită.


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Inainte de a pregati acesta prajitura, ganditi-va ce fel de gem veti folosi. In principiu orice gem acrisor este bun, dar trebuie sa fie consistent. Un gem subtire, va iesi de la mijlocul prajiturii, ...
Tot articolul