Pui cu sos de Smântână Ardelenească Covalact de Țară și boia


Ingrediente Covalact de Ţară
Smântână Ardelenească 15% grăsime

Ingrediente:

  • 8- 10 pulpe de pui dezosate, fără piele
  • 2 cepe potrivite tocate
  • 2 căței de usturoi tocați
  • 2 lingurițe boia dulce
  • ¼ linguriță boia iute afumată
  • 250 ml supă limpede de pui
  • 3 – 4 linguri ulei vegetal (amestec de ulei de floarea soarelui și ulei de măsline)
  • 2 linguri bulion de roșii
  • puțin suc de lămâie
  • 250g Smântână Ardelenească 15% grăsime Covalact de Țară
  • sare, piper negru măcinat
  • pătrunjel verde tocat

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Pune uleiul la încins într-o cratiță antiadezivă încăpătoare.

2. Așează pulpele de pui, sărate ușor în prealabil, cu partea dinspre piele în jos, să se rumenească la foc mic. Lasă carnea 5 – 7 minute pe fiecare parte, până când începe să capete o crustă aurie.

3. Scoate bucățile de carne pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie.

4. În uleiul fierbinte, pune ceapa și usturoiul tocate, tot la foc mic, să se înmoaie timp de 5 – 6 minute.

5. Adaugă bulionul de roșii și cele 2 tipuri de boia. Amestecă și lasă încă 1 minut pe foc. Toarnă acum supa de pui și sucul de lămâie. Mărește focul, până când sosul începe să clocotească. Pune bucățile de pui în sos, acoperă cu un capac și lasă să fremete pe foc mic, timp de 20 de minte, până când carnea este pătrunsă.

6. Stinge focul, scoate din nou carnea pe o farfurie. Așteaptă ca sosul să se răcorească și adaugă încet Smântâna Ardelenească Covalact de Țară. Gustă și asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat.

7. Amestecă bine, pune pulpele de pui în sos și încălzește puțin. Presară cu pătrunjel verde tocat și servește fierbinte, cu orez alb.

Poftă bună și sărbători fericite!


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul