Prăjitură delicioasă cu Unt Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

250g Unt Covalact de Țară, scos din timp de la frigider
200g ciocolată amăruie
50g perle de ciocolată sau ciocolată amăruie tăiată mărunt în bucăţele
50g coajă de portocală din dulceaţă / zaharisită, tăiată în bucăţele
80g cacao cernută
65g făină albă,cernută
1 linguriţă praf de copt
360g zahăr tos
4 ouă mari

Poftă bună!

 Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Tapetează cu hârtie de copt o tavă.
3. Într-un castron aşezat peste o oală cu apă care fierbe, topeşte ciocolata împreună cu Untul Covalact de Țară, până când obţii o compoziţie cremoasă şi omogenă. Dă deoparte să se răcorească.
4. Într-un bol, bate bine ouăle cu telul sau cu furculiţa.
5. Într-un castron încăpător, amestecă făina, pulberea de cacao, praful de copt şi zahărul. Adaugă compoziţie de ciocolată cu unt şi amestecă uşor, până la omogenizare.
Toarnă ouăle bătute şi amestecă din nou.
Acum pune şi perlele de ciocolată şi coaja de portocală. Amestecă.
6. Toarnă compoziţia în tava tapetată şi pune în cuptor pentru 25 minute. Prăjitura trebuie să fie elastică la exterior, dar să aibă un miez onctuos, cremos.
7. Lasă să se răcească în tavă, apoi transferă cu grijă pe un tocător şi taie în bucăţi pătrate sau dreptunghiulare. O poţi decora cu flori sau panglici de ciocolată. 


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul