Prăjiturele de Dragobete cu Unt Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt superior 80% grăsime

Ingrediente:

340 g Unt superior Covalact de Țară 80% grăsime, la temperatura camerei
120 g zahăr pudră
un varf de linguriţă de sare
1 ou mare
1 gălbenuş de la un ou mare
1 linguriţă esenţă de vanilie
300 g făină albă
1 - 2 ceşti de gem de zmeură sau alt gem de culoare roşie

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Cerne zahărul pudră şi făina, ca să nu aibă cocoloaşe.
3. Bate împreună, cu mixerul, timp de 3 - 4 minute, Untul superior Covalact de Țară 80% grăsime, zahărul şi sarea, până când obţii un amestec omogen şi cremos. Foloseşte la început o viteză redusă, ca să nu se împrăştie zahărul pudră.
4. Adaugă apoi ouăle, pe rând, amestecând până când acestea sunt complet încorporate. Pune acum esenţa de vanilie şi mai amestecă puţin.
5. Opreşte mixerul şi adaugă făina, amestecând cu o lingură doar până când aceasta este înglobată în aluat. Vei obţine un aluat destul de moale şi lipicios, pe care e bine să îl manevrezi cât mai rapid, cu palmele umede.
6. Împarte aluatul în sfere cu diametrul de circa 2.5 – 3 cm şi aşează-le, la distanţă de 5 cm între ele, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aplatizează uşor fiecare sferă de aluat. Cu buricul degetului, fă în aluat 2 adâncituri suprapuse la bază, de forma unei inimioare. Cu vârful unei linguriţe, accentuează "vârful" inimioarei.
7. Umple fiecare astfel de adâncitură în formă de inimioară cu gemul de zmeură. Cum aluatul se aplatizează la copt, ai grijă ca adânciturile să fie bine umplute, fără a da pe dinafară.
8. Dă prăjiturelele la copt pentru 10 - 12 minute, până când devin aurii pe margini. Roteşte tava la jumătatea timpului de copt, pentru ca acestea să se coacă uniform. Lasă tava să se răcorească pe un grătar, înainte de a aşeza prăjiturelele pe un platou.
Poftă bună!În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul