Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Ingrediente:

Pentru blat:
2 pachete de biscuiţi graham sau integrali, de tip cracker
1 lingură de ulei vegetal

Pentru umplutură:
360g (2 cutii) Brânzică de Casă Uşoară Covalact de Țară
400g (2 cutii) Brânză de Vaci Proaspătă Slabă Covalact de Țară
180g zahăr tos
120 g Smântână 10% grăsime Covalact de Țară
4 ouă mari
2 linguri făină albă
1 linguriţă extract de vanilie
Coaja rasă de la o portocală
½ linguriţă sare de mare

Pentru sosul cu vișine:
800g compot de vişine
2 linguri de zahăr tos

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia.
Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. Dă deoparte.
Pune în blender biscuiţii de tip cracker, rupţi în bucăţi şi 1 lingură de ulei vegetal. Mixează până când obţii un fel de pesmet.
Tapetează cu amestecul obţinut fundul formei de prăjitură, într-un strat uniform şi bine compactat.
Aşează tava de prăjitură pe o altă tavă, nu prea înaltă, care merge la cuptor. Dă la cuptor forma, pentru 15 minute, până când blatul se rumeneşte frumos. Scoate din cuptor.

Pune în vasul de la mixer Brânzica de casă Covalact de ȚarăSmântână 10% grăsime Covalact de Țară și Brânza proaspătă de vaci Covalact de Țară. Amestecă până când obţii o compoziţie cremoasă. Adaugă zahărul, ouăle, aromele şi sarea, apoi făina. Mixează totul, pentru o compoziţie omogenă. Toarnă peste blat amestecul de brânza şi smântână.
Pune în cuptor pentru o oră. Stinge cuptorul şi mai lasă prăjitura înăuntru încă o oră.
Desfă forma, pune prăjitura pe un grătar şi lasă să se răcească complet. Pune la frigider.

Pregăteşte sosul de vişine: într-o crăticioară toarnă compotul, adaugă zahărul şi lasă să scadă pe foc mic, până când capătă consistenţă unei dulceţi mai fluide. Lasă să se răcorească.
Serveşte feliile de prăjitură cu câte o lingură de sos de vişine.
Poftă bună!



În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul