Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia.
Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. Dă deoparte.
Pune în blender biscuiţii de tip cracker, rupţi în bucăţi şi 1 lingură de ulei vegetal. Mixează până când obţii un fel de pesmet.
Tapetează cu amestecul obţinut fundul formei de prăjitură, într-un strat uniform şi bine compactat.
Aşează tava de prăjitură pe o altă tavă, nu prea înaltă, care merge la cuptor. Dă la cuptor forma, pentru 15 minute, până când blatul se rumeneşte frumos. Scoate din cuptor.
Pune în vasul de la mixer
Brânzica de casă Covalact de Țară,
Smântână 10% grăsime Covalact de Țară și
Brânza proaspătă de vaci Covalact de Țară. Amestecă până când obţii o compoziţie cremoasă. Adaugă zahărul, ouăle, aromele şi sarea, apoi făina. Mixează totul, pentru o compoziţie omogenă. Toarnă peste blat amestecul de brânza şi smântână.
Pune în cuptor pentru o oră. Stinge cuptorul şi mai lasă prăjitura înăuntru încă o oră.
Desfă forma, pune prăjitura pe un grătar şi lasă să se răcească complet. Pune la frigider.
Pregăteşte sosul de vişine: într-o crăticioară toarnă compotul, adaugă zahărul şi lasă să scadă pe foc mic, până când capătă consistenţă unei dulceţi mai fluide. Lasă să se răcorească.
Serveşte feliile de prăjitură cu câte o lingură de sos de vişine.
Poftă bună!