Prăjitură ușoară cu brânzică de casă si smântână Covalact de Țară

Ingrediente:

Pentru blat:
2 pachete de biscuiţi graham sau integrali, de tip cracker
1 lingură de ulei vegetal

Pentru umplutură:
360g (2 cutii) Brânzică de Casă Uşoară Covalact de Țară
400g (2 cutii) Brânză de Vaci Proaspătă Slabă Covalact de Țară
180g zahăr tos
120 g Smântână 10% grăsime Covalact de Țară
4 ouă mari
2 linguri făină albă
1 linguriţă extract de vanilie
Coaja rasă de la o portocală
½ linguriţă sare de mare

Pentru sosul cu vișine:
800g compot de vişine
2 linguri de zahăr tos

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Pune grătarul cuptorului în treimea inferioară a acestuia.
Unge cu ulei fundul şi lateralele unei forme de prăjitură cu arc. Dă deoparte.
Pune în blender biscuiţii de tip cracker, rupţi în bucăţi şi 1 lingură de ulei vegetal. Mixează până când obţii un fel de pesmet.
Tapetează cu amestecul obţinut fundul formei de prăjitură, într-un strat uniform şi bine compactat.
Aşează tava de prăjitură pe o altă tavă, nu prea înaltă, care merge la cuptor. Dă la cuptor forma, pentru 15 minute, până când blatul se rumeneşte frumos. Scoate din cuptor.

Pune în vasul de la mixer Brânzica de casă Covalact de ȚarăSmântână 10% grăsime Covalact de Țară și Brânza proaspătă de vaci Covalact de Țară. Amestecă până când obţii o compoziţie cremoasă. Adaugă zahărul, ouăle, aromele şi sarea, apoi făina. Mixează totul, pentru o compoziţie omogenă. Toarnă peste blat amestecul de brânza şi smântână.
Pune în cuptor pentru o oră. Stinge cuptorul şi mai lasă prăjitura înăuntru încă o oră.
Desfă forma, pune prăjitura pe un grătar şi lasă să se răcească complet. Pune la frigider.

Pregăteşte sosul de vişine: într-o crăticioară toarnă compotul, adaugă zahărul şi lasă să scadă pe foc mic, până când capătă consistenţă unei dulceţi mai fluide. Lasă să se răcorească.
Serveşte feliile de prăjitură cu câte o lingură de sos de vişine.
Poftă bună!



În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul