Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Iaurt cremos 5% grăsime

Ingrediente:

185g Unt de masă Covalact de Țară 65% grăsime
220g zahăr tos
4 ouă
1/2 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă praf de copt
240 g miez de nucă măcinat fin
90g făină albă
coaja rasă de la o lămâie
10 - 12 prune frumoase, coapte, tăiate în jumătate, cu sâmburele îndepărtat

Pentru glazură şi topping:

1 - 2 linguri suc de lămâie
1/2 ceaşcă zahăr pudră
1/4 ceaşcă miez de nucă, tocat, pentru topping

Pentru servit:

Iaurt cremos Covalact de Țară

Poftă bună!

 Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm.
2. Pune într-un castron untul la temperatura camerei şi zahărul. Amestecă sau mixează până când obţii o textură uşoară şi aerată. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând după fiecare, până când este încorporat complet. Acum continuă să amesteci, adăugând pe rând nuca măcinată, făina, praful de copt, esenţa de vanilie şi coajă de lămâie.
3. Atunci când compoziţia este omogenă, toarn-o în forma pregătită şi netezeşte-i suprafaţa. Aşează frumos jumătăţile de prună, cu secţiunea în sus, apăsându-le uşor în aluat.
4. Dă prăjitura la copt pentru 50 minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
5. Scoate din cuptor şi lasă să se răcorească în formă.
6. Pregăteşte glazura din sucul de lămâie şi zahărul pudră. Foloseşte atâta suc de lămâie cât este necesar pentru o glazură suficient de groasă, dar care curge frumos. Decorează suprafaţa prăjiturii cu această glazură, presară miezul de nucă tocat.
7. Serveşte fiecare felie de prăjitură cu o lingură zdravănă de iaurt cremos Covalact de Tara.




În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul