Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Iaurt cremos 5% grăsime

Ingrediente:

185g Unt de masă Covalact de Țară 65% grăsime
220g zahăr tos
4 ouă
1/2 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă praf de copt
240 g miez de nucă măcinat fin
90g făină albă
coaja rasă de la o lămâie
10 - 12 prune frumoase, coapte, tăiate în jumătate, cu sâmburele îndepărtat

Pentru glazură şi topping:

1 - 2 linguri suc de lămâie
1/2 ceaşcă zahăr pudră
1/4 ceaşcă miez de nucă, tocat, pentru topping

Pentru servit:

Iaurt cremos Covalact de Țară

Poftă bună!

 Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm.
2. Pune într-un castron untul la temperatura camerei şi zahărul. Amestecă sau mixează până când obţii o textură uşoară şi aerată. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând după fiecare, până când este încorporat complet. Acum continuă să amesteci, adăugând pe rând nuca măcinată, făina, praful de copt, esenţa de vanilie şi coajă de lămâie.
3. Atunci când compoziţia este omogenă, toarn-o în forma pregătită şi netezeşte-i suprafaţa. Aşează frumos jumătăţile de prună, cu secţiunea în sus, apăsându-le uşor în aluat.
4. Dă prăjitura la copt pentru 50 minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
5. Scoate din cuptor şi lasă să se răcorească în formă.
6. Pregăteşte glazura din sucul de lămâie şi zahărul pudră. Foloseşte atâta suc de lămâie cât este necesar pentru o glazură suficient de groasă, dar care curge frumos. Decorează suprafaţa prăjiturii cu această glazură, presară miezul de nucă tocat.
7. Serveşte fiecare felie de prăjitură cu o lingură zdravănă de iaurt cremos Covalact de Tara.




În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul