Prăjitură de toamnă cu prune, nuci si Unt Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Iaurt cremos 5% grăsime

Ingrediente:

185g Unt de masă Covalact de Țară 65% grăsime
220g zahăr tos
4 ouă
1/2 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă praf de copt
240 g miez de nucă măcinat fin
90g făină albă
coaja rasă de la o lămâie
10 - 12 prune frumoase, coapte, tăiate în jumătate, cu sâmburele îndepărtat

Pentru glazură şi topping:

1 - 2 linguri suc de lămâie
1/2 ceaşcă zahăr pudră
1/4 ceaşcă miez de nucă, tocat, pentru topping

Pentru servit:

Iaurt cremos Covalact de Țară

Poftă bună!

 Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius. Unge şi tapetează cu hârtie o formă rotundă, cu arc, cu diametrul de 23 cm.
2. Pune într-un castron untul la temperatura camerei şi zahărul. Amestecă sau mixează până când obţii o textură uşoară şi aerată. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând după fiecare, până când este încorporat complet. Acum continuă să amesteci, adăugând pe rând nuca măcinată, făina, praful de copt, esenţa de vanilie şi coajă de lămâie.
3. Atunci când compoziţia este omogenă, toarn-o în forma pregătită şi netezeşte-i suprafaţa. Aşează frumos jumătăţile de prună, cu secţiunea în sus, apăsându-le uşor în aluat.
4. Dă prăjitura la copt pentru 50 minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
5. Scoate din cuptor şi lasă să se răcorească în formă.
6. Pregăteşte glazura din sucul de lămâie şi zahărul pudră. Foloseşte atâta suc de lămâie cât este necesar pentru o glazură suficient de groasă, dar care curge frumos. Decorează suprafaţa prăjiturii cu această glazură, presară miezul de nucă tocat.
7. Serveşte fiecare felie de prăjitură cu o lingură zdravănă de iaurt cremos Covalact de Tara.




În bucătărie la Chiva
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Inainte de a pregati acesta prajitura, ganditi-va ce fel de gem veti folosi. In principiu orice gem acrisor este bun, dar trebuie sa fie consistent. Un gem subtire, va iesi de la mijlocul prajiturii, ...
Tot articolul
Bors de miel

Bors de miel

Intr-o oala de 3-4 litri asezam carnea de miel cu os, bine spalata. Acoperim cu apa (intre 1.5- si 2 litri). Adaugam o lingurita de sare si punem la fiert cu focul mic spre mediu. Trebuie sa ...
Tot articolul
Drob de pui

Drob de pui

Ficatul se curata de pielite, daca este nevoie se spala, dar apoi se usuca bine pe prosoape de hartie. Un alt pas important este sa-l taiem in doua pe grosime ca sa se gateasca repede. Inimile se cu ...
Tot articolul
Pasca fara aluat cu textura aerata, de pandispan

Pasca fara aluat cu textura aerata, de pandispan

Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius, caldura sus si jos, fara ventilatie. Pregatim o forma de tort cu diametrul de 24 cm. O ungem cu putina grasime si o tapetam cu hartie de copt. Se pot ...
Tot articolul