1/2 kg de biscuiți caramelizați cu vanilie mărunțiți bine
100 g Unt Covalact de Țară topit
crema
4 ouă mari
300 g zahăr
800 g Smântână Covalact de Țară 15%
3 linguri făină
sare
vanilie
coajă portocală
decor
5 linguri zahăr
12-15 jumatăți de nuci
Poftă bună!
Mod de preparare:
Se amestecă biscuiții cu untul bine topit și cu acest pesmet se tapetează o tavă (inclusiv marginile) care apoi se dă la rece pană se face crema.
Bate ouăle cu zahărul până face spumă și apoi adaugă smântână și continuă să amesteci. Cand s-a omogenizat crema adaugă făina, sarea, vanilia si coaja de portocală. Amestecă bine pentru a nu exista nici un fel de cocoloase.
Toarnă crema peste blatul ținut la rece si pune tava la cuptor, la foc mic, pentru 90 de minute.
Pont: Inainte de a băga la cuptor tava, lovește-o cu fundul de masă pentru a scoate bulele de aer. ÎIn felul aceasta crema finală o sa fie mai densă.
Las-o să se răcească în cuptor și apoi ține-o la frigider pentru minim 4 ore.
Pentru decor topește zahărul până se transformă în caramel și apoi “scufunda” fiecare jumătate de nuca în lichidul obținut. Lasă-le să se răcească și apoi decorează prăjitura.
Pont: Pentru a nu te frige cu zahărul ars, introdu în fiecare jumătate de nucă o scobitoare astfel încât să ții caramelul departe de mână în momentul în care trebuie sa “scufunzi” nucile.
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Mod de preparare:
1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Mod de preparare:
Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim.
Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Mod de preparare:
Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie.
Pregatim o tava tapetata ...