Prăjitură cu prune şi Iaurt Cremos Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime
Desert

Ingrediente:

180 g făină albă, cernută
1 linguriţă de praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie
80g zahăr tos
3 ouă
250g Iaurt Cremos Covalact de Țară
2 linguri ulei
300 g prune, fără sâmbure, tăiate sferturi
3 linguri migdale feliate

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius.
2. Tapetează cu hârtie de copt o formă cu arc, care merge la cuptor (dreptunghiulară sau rotundă, după cum preferi).
3. Într-un castron încăpător, amestecă bine cu telul sau cu mixerul următoarele ingrediente: făina, praful de copt, esenţa de vanilie, zahărul, ouăle uşor bătute, uleiul şi Iaurtul Cremos Covalact de Țară.
4. Toarnă compoziţia în tavă şi nivelează.
5. Aşează deasupra prunele în rânduri, apoi presară uniform migdalele feliate.
6. Dă la cuptor pentru 35 minute. Încearcă prăjitura cu o scobitoare, trebuie să iasă curată din centrul compoziţiei atunci când s-a copt.
7. Lasă să se răcorească. Desfă forma, porţionează prăjitura şi aşează bucăţile pe un platou. Pudrează cu zahăr şi serveşte. Păstrează prăjitura într-o cutie, la frigider, pentru a rămâne proaspătă şi cremoasă.



În bucătărie la Chiva
Branzoaice pufoase si aromate . 4 modele diferite.

Branzoaice pufoase si aromate . 4 modele diferite.

 In bolul cu faina adaugam: zaharul, zaharul vanilat – daca folositi esente inlocuiti-l cu zahar normal si sarea Omogenizam. Intr-un recipient pretabil pt incalzire ...
Tot articolul
Cornulete cu unt - Prajituri de casa pentru sarbatori

Cornulete cu unt - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mod de preparare: Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa lichefiem drojdia cu zaharul vanilat. Apoi trebuie sa topim untul gras Covalact de Tara. Il taiem cubulete si il punem un minut ...
Tot articolul
Negresa insiropata - Prajituri de casa pentru sarbatori

Negresa insiropata - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mai intai preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius, pentru ca aluatul se negresa se face foarte repede. In faina adaugam pudra de cacao si praful de copt. Se omogenizeaza. Taiem untul gras ...
Tot articolul
Alba ca zapada - Prajituri de casa pentru sarbatori

Alba ca zapada - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mod de preparare: Mai intai trebuie ne ocupam de crema. In castronelul cu amidon adaugam zaharul si amestecam. Daca nu aveti amidon puteti folosi in loc cam 90-100 g faina, dar crema este mai fina ...
Tot articolul