Prăjitură cu prune şi Iaurt Cremos Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime
Desert

Ingrediente:

180 g făină albă, cernută
1 linguriţă de praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie
80g zahăr tos
3 ouă
250g Iaurt Cremos Covalact de Țară
2 linguri ulei
300 g prune, fără sâmbure, tăiate sferturi
3 linguri migdale feliate

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius.
2. Tapetează cu hârtie de copt o formă cu arc, care merge la cuptor (dreptunghiulară sau rotundă, după cum preferi).
3. Într-un castron încăpător, amestecă bine cu telul sau cu mixerul următoarele ingrediente: făina, praful de copt, esenţa de vanilie, zahărul, ouăle uşor bătute, uleiul şi Iaurtul Cremos Covalact de Țară.
4. Toarnă compoziţia în tavă şi nivelează.
5. Aşează deasupra prunele în rânduri, apoi presară uniform migdalele feliate.
6. Dă la cuptor pentru 35 minute. Încearcă prăjitura cu o scobitoare, trebuie să iasă curată din centrul compoziţiei atunci când s-a copt.
7. Lasă să se răcorească. Desfă forma, porţionează prăjitura şi aşează bucăţile pe un platou. Pudrează cu zahăr şi serveşte. Păstrează prăjitura într-o cutie, la frigider, pentru a rămâne proaspătă şi cremoasă.



În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul