Prăjitură cu prune şi Iaurt Cremos Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime
Desert

Ingrediente:

180 g făină albă, cernută
1 linguriţă de praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie
80g zahăr tos
3 ouă
250g Iaurt Cremos Covalact de Țară
2 linguri ulei
300 g prune, fără sâmbure, tăiate sferturi
3 linguri migdale feliate

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius.
2. Tapetează cu hârtie de copt o formă cu arc, care merge la cuptor (dreptunghiulară sau rotundă, după cum preferi).
3. Într-un castron încăpător, amestecă bine cu telul sau cu mixerul următoarele ingrediente: făina, praful de copt, esenţa de vanilie, zahărul, ouăle uşor bătute, uleiul şi Iaurtul Cremos Covalact de Țară.
4. Toarnă compoziţia în tavă şi nivelează.
5. Aşează deasupra prunele în rânduri, apoi presară uniform migdalele feliate.
6. Dă la cuptor pentru 35 minute. Încearcă prăjitura cu o scobitoare, trebuie să iasă curată din centrul compoziţiei atunci când s-a copt.
7. Lasă să se răcorească. Desfă forma, porţionează prăjitura şi aşează bucăţile pe un platou. Pudrează cu zahăr şi serveşte. Păstrează prăjitura într-o cutie, la frigider, pentru a rămâne proaspătă şi cremoasă.



În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul