Prăjitură cu prune şi Iaurt Cremos Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime
Desert

Ingrediente:

180 g făină albă, cernută
1 linguriţă de praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie
80g zahăr tos
3 ouă
250g Iaurt Cremos Covalact de Țară
2 linguri ulei
300 g prune, fără sâmbure, tăiate sferturi
3 linguri migdale feliate

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius.
2. Tapetează cu hârtie de copt o formă cu arc, care merge la cuptor (dreptunghiulară sau rotundă, după cum preferi).
3. Într-un castron încăpător, amestecă bine cu telul sau cu mixerul următoarele ingrediente: făina, praful de copt, esenţa de vanilie, zahărul, ouăle uşor bătute, uleiul şi Iaurtul Cremos Covalact de Țară.
4. Toarnă compoziţia în tavă şi nivelează.
5. Aşează deasupra prunele în rânduri, apoi presară uniform migdalele feliate.
6. Dă la cuptor pentru 35 minute. Încearcă prăjitura cu o scobitoare, trebuie să iasă curată din centrul compoziţiei atunci când s-a copt.
7. Lasă să se răcorească. Desfă forma, porţionează prăjitura şi aşează bucăţile pe un platou. Pudrează cu zahăr şi serveşte. Păstrează prăjitura într-o cutie, la frigider, pentru a rămâne proaspătă şi cremoasă.



În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul