Prăjitură cu Iaurt cu lapte de capră Covalact de Țară și citrice


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cu lapte de capră

Ingrediente:

185 g făină albă
2 lingurițe praf de copt
1 praf de sare
3 ouă mari sau 4 ouă mici
300 g zahăr tos (împărțit în 225 g și 75 g)
125 ml ulei de floarea soarelui
coaja rasă de la 1 portocală și 1 lămâie
1 linguriță de esență de vanilie
40 ml suc proaspăt de portocală
40 ml suc proaspăt de lămâie

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Încălziți cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Pregătiți o formă de chec unsă cu ulei, tapetați fundul formei cu hârtie de copt
3. Într-un castron, cerneți făina, praful de copt și sarea.
4. În alt castron, amestecați  Iaurtul din lapte de capră Covalact de Țară, 225 g zahăr tos, cele 3 ouă bătute, coaja de portocală și de lămâie, precum și esența de vanilie.
5. Adăugați treptat, bătând cu telul sau cu mixerul de mână, amestecul de făină peste conținutul celui de-al doilea castron.  Omogenizați.
6. Turnați treptat uleiul și amestecați.
7. Puneți compoziția în formă și dați la cuptor pentru 45 de minute. Încercați prăjitura cu o scobitoare – atunci când aceasta iese curată, prăjitura este gata.
8. Lăsați prăjitura să se odihnească în formă circa 10 minute , apoi răsturnați-o pe un grătar.
9. Într-o crăticioară, combinați sucul de citrice cu restul de zahăr (75 g) și puneți pe foc mic. Amestecați și luați de pe foc atunci când zahărul s-a dizolvat complet. 
10. Așezați grătarul pe care este prăjitura peste un platou suficient de mare. Însiropați treptat cu amestecul de suc de citrice și zahăr, până cand acesta este complet absorbit de prăjitură. 

Poftă bună!


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul