Mod de preparare:
1. Încălziți cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Pregătiți o formă de chec unsă cu ulei, tapetați fundul formei cu hârtie de copt
3. Într-un castron, cerneți făina, praful de copt și sarea.
5. Adăugați treptat, bătând cu telul sau cu mixerul de mână, amestecul de făină peste conținutul celui de-al doilea castron. Omogenizați.
6. Turnați treptat uleiul și amestecați.
7. Puneți compoziția în formă și dați la cuptor pentru 45 de minute. Încercați prăjitura cu o scobitoare – atunci când aceasta iese curată, prăjitura este gata.
8. Lăsați prăjitura să se odihnească în formă circa 10 minute , apoi răsturnați-o pe un grătar.
9. Într-o crăticioară, combinați sucul de citrice cu restul de zahăr (75 g) și puneți pe foc mic. Amestecați și luați de pe foc atunci când zahărul s-a dizolvat complet.
10. Așezați grătarul pe care este prăjitura peste un platou suficient de mare. Însiropați treptat cu amestecul de suc de citrice și zahăr, până cand acesta este complet absorbit de prăjitură.
Poftă bună!