Mode de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 170 grade Celsius.
Unge cu
unt şi tapetează cu hârtie de copt 2 forme identice (fie rotunde - cu diametrul de 20cm, fie pătrate - cu latura de 20cm).
Într-un castron sau în vasul robotului de bucătărie, pune toate ingredientele pentru blat şi amestecă bine. În cazul în care compoziţia finală este prea densă, adaugă 1 – 3 linguri de apă şi amestecă din nou.
Împarte compoziţia în două, toarnă în cele două forme, netezeşte suprafaţa şi dă la copt pentru 30 de minute.
Scoate blaturile din cuptor, lasă să se răcorească, scoate din formă şi lasă să se răcească complet pe un grătar.
Spală castronul sau vasul robotului şi, în acelaşi recipient, amestecă ingredientele pentru cremă. Lasă 10 minute deoparte, apoi asamblează prăjitura. Decorează şi pune la frigider, cel puţin o oră.
Poftă bună!