Prăjitură cu Brânzică de casă Covalact de Țară și fructe de pădure

Ingrediente:

Pentru blat:
200g biscuiți digestivi cu scorțișoară (sau orice alți biscuiți fără cremă sau glazură, pe care îi ai la îndemână)
50g migdale și 50 g miez de nucă, prăjite ușor
75 g unt topit
50g zahăr tos

Pentru umplutură:
540g Brânzică de casă Covalact de Țară
125g Iaurt cremos Covalact de Țară
5 ouă
1 praf de sare
6 linguri de miere
Coaja rasă de la o jumătate de portocală
Sucul proaspăt de la o jumătate de portocală
1 linguriță esență de vanilie
1 praf de cardamom (opțional)

Pentru sosul de fructe de pădure:
500g fructe de pădure (proaspete sau congelate)
Puțin suc de lămâie
4 linguri zahăr nerafinat
2 linguri rase de amidon de porumb
Puțină apă

Poftă bună!

Mod de preparare:

Blatul:

1. Preîncălzește cutorul la 175 grade Celsius. Pune în cuptor 2 rafturi metalice – unul în treimea superioară și unul în treimea inferioară. Pe raftul din treimea inferioară așează un vas metalic gol (vei vedea mai târziu de ce este necesar).
2. Topește untul și pune la prăjit într-o tigaie mică miezul de nucă și migdalele. Ai grijă, pentru că se ard foarte repede dacă nu sunt supravegheate și amestecate constant. Când s-au rumenit dă deoparte, să se răcorească puțin.
3. În vasul robotului de bucătărie pune migdalele și nucile. Mărunțește-le rapid. Adaugă biscuiții rupți în bucăți și mixează din nou, până când obții firimituri cu aspect nisipos. Adaugă untul topit și zahărul, apoi mai mixează puțin.
4. Pune compoziția pentru blat într-o formă circulară, cu arc. Preseaz-o pe fundul formei, mai întâi cu palma, apoi cu fundul unui pahar sau castronel, pentru a obține un blat omogen și uniform ca grosime.
5. Dă la copt pentru 15 minute, pe raftul de sus al cuptorului.
6. Scoate din cuptor și dă deoparte, să se răcorească.

Umplutura:

1. Pune toate ingredientele pentru blat în vasul robotului de bucătărie. Mixează până când obții o compoziție omogenă, fină, spumoasă.
2. Toarnă compoziția peste blatul din biscuiți răcorit.
3. În vasul metalic pe care l-ai pus în cuptor la început, toarnă apa la temperatura camerei și pune-l la loc în cuptor. Apa din vas va ajuta ca umplutura cu brânză să nu se crape la copt.
4. Pune forma cu prăjitura pe raftul din treimea superioară a cuptorului.
5. Lasă la copt timp de o ora și 20 minute. Verifică din când în când prăjitura și acoper-o cu folie de aluminiu, în cazul în care se rumenește prea rapid sau prea intens.
6. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcorească, așezată pe un grătar metalic.

Sosul de fructe de pădure:

1. Într-o crăticioară, pune jumătate din cantitatea de fructe de pădure, împreună cu zahărul, sucul de lămâie și foarte puțină apă. Lasă la fiert, pe foc mic, circa 5 – 6 minute, până când fructele s-au înmuiat, iar zahărul s-a topit complet. Zdrobește fructele de pădure cu dosul lingurii, ca să lase cât mai mult suc.
2. Separat, într-un castronel, dizolvă foarte bine amidonul de porumb în câteva linguri de apă. Adaugă-l în crăticioară, peste sosul de fructe cu zahăr. Acesta se va îngroșa aproape imediat, așa că amestecă rapid și dă deoparte de pe foc, să se răcorească.
3. Presară restul de fructe de pădure peste prăjitura răcorită. Toarnă deasupra sosul de fructe de pădure. Pune la frigider pentru cel puțin câteva ore (ar fi grozav dacă prăjitura poate sta peste noapte la rece).
4. Înainte de a servi, deschide arcul formei și îndepărtează partea laterală a acesteia. În cazul în care prăjitura nu se desprinde cu ușurință, ajută-te de un cuțit scufundat în apă fierbinte.

Poftă bună!


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul