Prăjitură cu afine

Ingrediente:

125 g Unt superior 80% grăsime Covalact de Țară, la temperatura camerei
220 g zahăr tos
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 ouă
250 g făină albă, cernută
1 linguriţă praf de copt
200 g Smântână 10% grăsime Covalact de Țară
2 linguri suc de lămâie
150 g afine (proaspete sau congelate)
Pentru glazură:
125 g zahăr pudră, cernut
60 g ciocolată albă, topită
1,5 linguri Lapte 1,5% grăsime Covalact de Țară
1 lingură Iaurt cremos Covalact de Țară

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 170 grade Celsius.
2. Unge cu puţin Unt Covalact de Țară şi tapetează cu hârtie de copt două forme identice, nu prea adânci, cu latura de circa 20cm. Poţi folosi şi forme rotunde sau în formă de inimă.
3. Într-un bol încăpător, amestecă bine, cu mixerul, Untul Covalact de Țară, zahărul şi esenţa de vanilie, până când obţii o cremă uşoară, omogenă.
4. Adaugă ouăle rând pe rând, amestecând bine după fiecare dintre ele.
5. Pune acum făina, praful de copt, Smântână 10% grăsime Covalact de Țară şi sucul de lămâie. Continuă să amesteci, până când compoziţia este fină şi omogenă.
6. Împarte compoziţia în mod egal între cele două forme pregătite.
Presară în fiecare formă câte jumătate din cantitatea de afine. Apasă uşor cu vârful dgetelor, pentru ca afinele să pătrundă în compoziţia din forme.
7. Dă la copt formele pentru 35 – 40 minute, până când prăjitura este bine făcută şi fermă la atingere.
8. Pregătește glazura: amestecă bine, cu mixerul, zahărul pudră, ciocolată albă topită, Laptele Covalact de Țară şi Iaurtul Cremos Covalact de Țară.
9. Scoate formele din cuptor și lasă cele 2 blaturi să se răcorească, înainte de a le scoate din forme şi a îndepărta delicat hârtia de copt. Pune-le pe un grătar de bucătărie, să se răcească complet.
Pune unul dintre blaturi pe un platou. Întinde puţină glazură pe toată suprafaţa sa.
Aşează deasupra cel de-al doilea blat.
Decorează cu restul de glazură, cu afine proaspete şi frunze de mentă pudrate cu zahăr.



În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul