Mod de preparare:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 170 grade Celsius.
2. Unge cu puţin
Unt Covalact de Țară şi tapetează cu hârtie de copt două forme identice, nu prea adânci, cu latura de circa 20cm. Poţi folosi şi forme rotunde sau în formă de inimă.
3. Într-un bol încăpător, amestecă bine, cu mixerul,
Untul Covalact de Țară, zahărul şi esenţa de vanilie, până când obţii o cremă uşoară, omogenă.
4. Adaugă ouăle rând pe rând, amestecând bine după fiecare dintre ele.
5. Pune acum făina, praful de copt,
Smântână 10% grăsime Covalact de Țară şi sucul de lămâie. Continuă să amesteci, până când compoziţia este fină şi omogenă.
6. Împarte compoziţia în mod egal între cele două forme pregătite.
Presară în fiecare formă câte jumătate din cantitatea de afine. Apasă uşor cu vârful dgetelor, pentru ca afinele să pătrundă în compoziţia din forme.
7. Dă la copt formele pentru 35 – 40 minute, până când prăjitura este bine făcută şi fermă la atingere.
8. Pregătește glazura: amestecă bine, cu mixerul, zahărul pudră, ciocolată albă topită,
Laptele Covalact de Țară şi
Iaurtul Cremos Covalact de Țară.
9. Scoate formele din cuptor și lasă cele 2 blaturi să se răcorească, înainte de a le scoate din forme şi a îndepărta delicat hârtia de copt. Pune-le pe un grătar de bucătărie, să se răcească complet.
Pune unul dintre blaturi pe un platou. Întinde puţină glazură pe toată suprafaţa sa.
Aşează deasupra cel de-al doilea blat.
Decorează cu restul de glazură, cu afine proaspete şi frunze de mentă pudrate cu zahăr.