1. Amesteci toate ingredientele pentru blat, adăugând atâta făină cât este necesară obţinerii unui aluat consistent, potrivit de tare. Aşezi aluatul într-o tavă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină. Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi laşi blatul la copt circa 25-30 de minute.
2. Între timp, caramelizezi zahărul cristalizat, iar separat fierbi laptele cu zahărul pudră. “Stingi” caramelul cu laptele clocotit şi laşi să fiarbă până se topeşte complet caramelul, adaugi romul şi laşi să se răcească bine.
3. Când sosul caramel este complet rece, adaugi frişca şi nucile zdrobite după ce au fost rumenite câteva minute în cuptor. Torni, în strat uniform, crema obţinută peste blatul prăjiturii, ornezi cu jumătăţi de miez de nucă rumenită, de asemenea, în cuptor şi cu frunze aromate de mentă proaspătă.
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Mod de preparare:
1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Mod de preparare:
Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim.
Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Mod de preparare:
Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie.
Pregatim o tava tapetata ...