Prăjitură crocantă


Ingrediente Covalact de Ţară
Smântână 10% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru blat:

  • 1 pahar smântână Covalact de Ţară foarte groasă
  • 100 g unt Covalact de Ţară
  • 2 linguri rom
  • 1 pliculeţ zahăr vanilinat
  • 1 linguriţă coajă rasă de portocală
  • făină cât cuprinde

Pentru cremă:

  • 150 g zahăr cristalizat
  • 50 g zahăr pudră
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri rom
  • 200 g frişcă
  • 100 g nucă zdrobită
  • 50 g miez de nucă întreg
  • frunze de menta

Poftă bună!

 Mod de preparare: 

Timp de preparare: 60 minute


1. Amesteci toate ingredientele pentru blat, adăugând atâta făină cât este necesară obţinerii unui aluat consistent, potrivit de tare. Aşezi aluatul într-o tavă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină. Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi laşi blatul la copt circa 25-30 de minute.

2. Între timp, caramelizezi zahărul cristalizat, iar separat fierbi laptele cu zahărul pudră. “Stingi” caramelul cu laptele clocotit şi laşi să fiarbă până se topeşte complet caramelul, adaugi romul şi laşi să se răcească bine.

3. Când sosul caramel este complet rece, adaugi frişca şi nucile zdrobite după ce au fost rumenite câteva minute în cuptor. Torni, în strat uniform, crema obţinută peste blatul prăjiturii, ornezi cu jumătăţi de miez de nucă rumenită, de asemenea, în cuptor şi cu frunze aromate de mentă proaspătă.


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul