Pregătire: 15 minute Preparare: 40 minute Grad de dificultate: redus
Mod de preparare:
1. Amesteci făina cu praful de sare şi untul rece tăiat bucăţele până devine un aluat nisipos. Adaugi oţetul şi câte puţină apă rece, frământând până când aluatul devine omogen şi elastic. Îl laşi la rece circa 30 de minute, apoi îl întinzi în foi subţiri. Tai foile la dimensiunea formei în care vei prepara plăcinta.
2. Baţi ouăle cu zahărul şi zahărul vanilinat, încorporezi treptat brânza de vaci alternând cu iaurtul.
3. Tapetezi o formă dreptunghiulară cu folie specială pentru copt, aşezi 3-4 foi de plăcintă, una peste alta, unse fiecare cu unt topit, torni peste ele umplutura de iaurt cu brânză şi acoperi cu alte 3-4 foi de plăcintă unse cu unt topit. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute, la foc potrivit. O porţionezi caldă, în tavă, folosind un cuţit foarte bine ascuţit şi o serveşti.
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Mod de preparare:
1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Mod de preparare:
Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim.
Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Mod de preparare:
Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie.
Pregatim o tava tapetata ...