Plăcintă cu bulgaraşi de brânză


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Iaurt 2.8% grăsime
Brânzică de casă Natur
Desert

Ingrediente pentru 4 porţii:

Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 200 g unt Covalact de Ţară
  • 100 ml apă rece
  • 1 lingură oţet
  • ½ linguriţă sare

Pentru umplutură

  • 500 ml Iaurt natur 2.8% grasime Covalact de Ţară
  • 200 g Branzica de casa Covalact de Ţară
  • 100 g unt Covalact de Ţară topit
  • 8 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 3 pliculeţe zahăr vanilinat
  • 50 g stafide macerate în rom

Poftă bună!

Pregătire: 15 minute
Preparare: 40 minute
Grad de dificultate: redus

Mod de preparare:

1. Amesteci făina cu praful de sare şi untul rece tăiat bucăţele până devine un aluat nisipos. Adaugi oţetul şi câte puţină apă rece, frământând până când aluatul devine omogen şi elastic. Îl laşi la rece circa 30 de minute, apoi îl întinzi în foi subţiri. Tai foile la dimensiunea formei în care vei prepara plăcinta.

2. Baţi ouăle cu zahărul şi zahărul vanilinat, încorporezi treptat brânza de vaci alternând cu iaurtul.

3. Tapetezi o formă dreptunghiulară cu folie specială pentru copt, aşezi 3-4 foi de plăcintă, una peste alta, unse fiecare cu unt topit, torni peste ele umplutura de iaurt cu brânză şi acoperi cu alte 3-4 foi de plăcintă unse cu unt topit. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute, la foc potrivit. O porţionezi caldă, în tavă, folosind un cuţit foarte bine ascuţit şi o serveşti.


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul