Pregătire: 15 minute Preparare: 40 minute Grad de dificultate: redus
Mod de preparare:
1. Amesteci făina cu praful de sare şi untul rece tăiat bucăţele până devine un aluat nisipos. Adaugi oţetul şi câte puţină apă rece, frământând până când aluatul devine omogen şi elastic. Îl laşi la rece circa 30 de minute, apoi îl întinzi în foi subţiri. Tai foile la dimensiunea formei în care vei prepara plăcinta.
2. Baţi ouăle cu zahărul şi zahărul vanilinat, încorporezi treptat brânza de vaci alternând cu iaurtul.
3. Tapetezi o formă dreptunghiulară cu folie specială pentru copt, aşezi 3-4 foi de plăcintă, una peste alta, unse fiecare cu unt topit, torni peste ele umplutura de iaurt cu brânză şi acoperi cu alte 3-4 foi de plăcintă unse cu unt topit. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute, la foc potrivit. O porţionezi caldă, în tavă, folosind un cuţit foarte bine ascuţit şi o serveşti.
Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime.
Intre timp ...
Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius.
Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...