Pregătire: 25 minute plus timpul de dospire Preparare: 50 minute Grad de dificultate: redus
Mod de preparare:
1. Amesteci ingredientele menţionate şi prepari un aluat omogen şi elastic, îl laşi la crescut circa 30 de minute, la loc calduţ. Separat, acoperi stafidele cu rom şi le laşi la macerat.
2. Amesteci, într-un castron, brânza de vaci, ouăle, coaja rasă de lămâie, stafidele scurse de rom.
3. Întinzi aluatul în foaie subţire, o tai pătrate cu latura de 12 cm, aşezi în mijlocul fiecărui pătrat câte o lingură de brânză, strângi aluatul la fiecare colţ, ca la plic şi aşezi apoi plăcintele într-o tavă tapetată cu folie specială de copt. Le laşi să dospească circa 20 de minue, la loc cald, apoi le ungi deasupra cu ou bătut şi le coci, circa 45 de minute, la foc potrivit.
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Mod de preparare:
1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Mod de preparare:
Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim.
Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Mod de preparare:
Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie.
Pregatim o tava tapetata ...