Plăcintă cu brânză dulce și stafide în coniac aromată cu portocale și vanilie
Rețetă de:
Share:
Ingrediente Covalact de Ţară
Brânza de vaci 6% grăsime
Smântână 10% grăsime
Desert
Ingrediente:
Pentru baza de plăcintă
400 g foi de plăcintă
600 g Brânzică de casă Ușoară Covalact de Țară
300 g Smântână Covalact de Țară
5 ouă
200 g zahăr
100 g stafide
100 ml cogniac
50 g zahar vanilat
Pentru crema de smântână cu aromă de portocale
150 g Smântână Covalact de Țară
100 g zahăr
3 ouă
coaja rasă de la o portocală
coaja rasă de la o lămâie
Pentru sos de vanilie
4 galbenușuri
100 g zahăr
200 ml lapte
esență de vanilie
Poftă bună!
Mod de preparare:
1. Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius și se tapetează cu hartie de copt o tava de cuptor.
2. Stafidele se lasă la hidratat în coniac în timp ce se amestecă brânza de vaci cu smântână, ouale și zahărul vanilat.
3. Se fac rulouri din câte 2 foi de plăcintă unse cu câte 4-5 linguri din amestecul de brânză peste care se presară zahăr și stafide. Foile astfel rulate se aliniază în tavă și se coc pentru 30-40 de minute.
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Mod de preparare:
1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Mod de preparare:
Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim.
Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Mod de preparare:
Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie.
Pregatim o tava tapetata ...