Pizza pe spaghete

Ingrediente:

  • 200 g spaghete
  • 4-5 ciuperci (nu foarte mari) taiate felii
  • 125 g bacon cubulete
  • Un ou
  • O cutie de Fagaras Covalact de Tara
  • 150 g cascaval Clasic Covalact de Tara
  • Putin ulei
  • 4 linguri de masline feliate
  • 4 linguri de sos de rosii
  • Putin ardei gras verde taiat fasii mici
  • Cateva feliute de salam picant
  • Oregano,
  • Cimbru
  • Sare,
  • Piper

Poftă bună!

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime.

Intre timp preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. Pt cuptorul electric dam incalzire sus si jos, fara ventilator.

Strecuram pastele si le clatim sub jet de apa rece ca sa nu se lipeasca.

Intr-o tigaie, incingem 2 linguri de ulei, si adaugam ciupercile taiate. Le sotam pret de 2-3 minute sau pana ce se rumenesc putin. Apoi adaugam cubuletele de bacon le rumenim si pe ele pret de un minut doua, si dam deoparte.

Transferam spaghetele intr-un bol incapator si peste ele punem ciupercile cu bacon. Amestecam bine.

Adaugam jumatate din feliutele de masline, o cutie de Fagaras Covalact de Tara si un ou. Amestecam din nou. Condimentam cu oregano si piper. Maslinele si baconul sunt destul de sarate prin urmare este probabil sa nu mai fie necesara sarea.

Tapetam o forma rotunda pentru cuptor cu hartie de copt ( diam 21-22 cm). Transferam spaghetele in ea si le nivelam.

Dam pe razatoare aprox 150 g cascaval classic .

Pe deasupra spaghetelor adaugam putin sos de rosii. Este bine sa nu exageram cu sosul de rosii pt ca preparatul va ramane umed in centru.

Apoi adaugam un strat generos de cascaval classic Covalact de Tara, peste care aranjam cateva rondele mici de salam picant, cateva straifuri de ardei gras verde si restul feliutelor de masline. Presaram oregano, cimbru, putin piper si dam la cuptorul preincalzit, intre 25 si 30 minute sau pana ce cascavalul se rumeneste frumos.

Pofta buna!




În bucătărie la Chiva
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul
Pizza “Soare” – fara drojdie

Pizza “Soare” – fara drojdie

Transferam faina intr-un bol incapator si peste ea punem praful de copt impreuna cu 5 g de sare. Amestecam bine ca sa dispersam afanatorul uniform. Pentru fragezime si o mai buna reactie a prafului ...
Tot articolul