Pizza pe spaghete

Ingrediente:

  • 200 g spaghete
  • 4-5 ciuperci (nu foarte mari) taiate felii
  • 125 g bacon cubulete
  • Un ou
  • O cutie de Fagaras Covalact de Tara
  • 150 g cascaval Clasic Covalact de Tara
  • Putin ulei
  • 4 linguri de masline feliate
  • 4 linguri de sos de rosii
  • Putin ardei gras verde taiat fasii mici
  • Cateva feliute de salam picant
  • Oregano,
  • Cimbru
  • Sare,
  • Piper

Poftă bună!

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime.

Intre timp preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. Pt cuptorul electric dam incalzire sus si jos, fara ventilator.

Strecuram pastele si le clatim sub jet de apa rece ca sa nu se lipeasca.

Intr-o tigaie, incingem 2 linguri de ulei, si adaugam ciupercile taiate. Le sotam pret de 2-3 minute sau pana ce se rumenesc putin. Apoi adaugam cubuletele de bacon le rumenim si pe ele pret de un minut doua, si dam deoparte.

Transferam spaghetele intr-un bol incapator si peste ele punem ciupercile cu bacon. Amestecam bine.

Adaugam jumatate din feliutele de masline, o cutie de Fagaras Covalact de Tara si un ou. Amestecam din nou. Condimentam cu oregano si piper. Maslinele si baconul sunt destul de sarate prin urmare este probabil sa nu mai fie necesara sarea.

Tapetam o forma rotunda pentru cuptor cu hartie de copt ( diam 21-22 cm). Transferam spaghetele in ea si le nivelam.

Dam pe razatoare aprox 150 g cascaval classic .

Pe deasupra spaghetelor adaugam putin sos de rosii. Este bine sa nu exageram cu sosul de rosii pt ca preparatul va ramane umed in centru.

Apoi adaugam un strat generos de cascaval classic Covalact de Tara, peste care aranjam cateva rondele mici de salam picant, cateva straifuri de ardei gras verde si restul feliutelor de masline. Presaram oregano, cimbru, putin piper si dam la cuptorul preincalzit, intre 25 si 30 minute sau pana ce cascavalul se rumeneste frumos.

Pofta buna!




În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul