Piure de cartofi festiv


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânzică de casă Natur
Smântână 10% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

Pentru 6 – 8 persoane

600 g cartofi roşii, pentru piure
75g Smântână Covalact de Ţară 15% grăsime
50g Unt Covalact de Ţară 80% grăsime
2 căţei de usturoi zdrobiţi
60g Brânzică de casă Covalact de Ţară
2 linguri arpagic verde tocat
Sare, piper negru proaspăt macinat
Pentru decor: arpagic verde tocat, câteva cubuleţe de Unt Covalact de Ţară 80% grăsime

Poftă bună!

Mod de preparare:





1. Se fierb la abur, sub capac, cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi, timp de 20 minute. Este o metoda mai delicată,prin care amidonul din cartofi nu intră în contact direct cu apa clocotită, iar piureul rezultat este mătăsos, pufos şi nu lipicios şi dens.
2. Cât timp fierb cartofii, se amestecă într-o crăticioară Smântână Covalact de Ţară 15% grăsime, Unt Covalact de Ţară 80% grăsime şi usturoiul, la foc foarte mic, până când încep să fremete, fără a da în clocot. Se dă amestecul deoparte.
3. Se mixează în blender Brânzica de casă Covalact de Ţară, pentru a o omogeniza.
4. Se pasează cartofii , apoi se aseyonează cu sare şi piper.
5. Se toarnă deasupra amestecul de smântână şi unt, puţin câte puţin şi se tot amestecă, până când piureul este omogen şi cremos.
6. Se adaugă Brânzica de casă Covalact de Ţară mixată, arpagicul verde şi se asezonează din nou.
7. Se decorează cu câteva fire de arpagic verde şi unt. Se serveste cald.


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul