Piure de cartofi festiv


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânzică de casă Natur
Smântână 10% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

Pentru 6 – 8 persoane

600 g cartofi roşii, pentru piure
75g Smântână Covalact de Ţară 15% grăsime
50g Unt Covalact de Ţară 80% grăsime
2 căţei de usturoi zdrobiţi
60g Brânzică de casă Covalact de Ţară
2 linguri arpagic verde tocat
Sare, piper negru proaspăt macinat
Pentru decor: arpagic verde tocat, câteva cubuleţe de Unt Covalact de Ţară 80% grăsime

Poftă bună!

Mod de preparare:





1. Se fierb la abur, sub capac, cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi, timp de 20 minute. Este o metoda mai delicată,prin care amidonul din cartofi nu intră în contact direct cu apa clocotită, iar piureul rezultat este mătăsos, pufos şi nu lipicios şi dens.
2. Cât timp fierb cartofii, se amestecă într-o crăticioară Smântână Covalact de Ţară 15% grăsime, Unt Covalact de Ţară 80% grăsime şi usturoiul, la foc foarte mic, până când încep să fremete, fără a da în clocot. Se dă amestecul deoparte.
3. Se mixează în blender Brânzica de casă Covalact de Ţară, pentru a o omogeniza.
4. Se pasează cartofii , apoi se aseyonează cu sare şi piper.
5. Se toarnă deasupra amestecul de smântână şi unt, puţin câte puţin şi se tot amestecă, până când piureul este omogen şi cremos.
6. Se adaugă Brânzica de casă Covalact de Ţară mixată, arpagicul verde şi se asezonează din nou.
7. Se decorează cu câteva fire de arpagic verde şi unt. Se serveste cald.


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Inainte de a pregati acesta prajitura, ganditi-va ce fel de gem veti folosi. In principiu orice gem acrisor este bun, dar trebuie sa fie consistent. Un gem subtire, va iesi de la mijlocul prajiturii, ...
Tot articolul