Pască uşoară şi răcoroasă cu Brânză de vaci Covalact de Ţară


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânza de vaci 6% grăsime
Smântână 10% grăsime

Ingrediente:

Pentru 8 persoane

1 cozonac simplu, cu stafide
500 – 600g Brânză de vaci Covalact de Ţară 6% grăsime
140g Smântână Covalact de Ţară 15% grăsime
4 linguri zahăr pudră, cernut
1 linguriţă esenţă de vanilie
40g stafide (optional înmuiate în puţină apă călduţă cu 2 linguri de coniac)
40g coajă de portocală confiată, tocată în bucăţele
40g merişoare uscate
Circa 100 ml alcool: coniac / lichior de portocale / vin desert (muscat ottonel)
Cacao pulbere, pentru decor

Poftă bună!

 Mod de preparare:



1. Se tapetează un castron de metal sau de sticlă, cu diametrul de circa 20 – 25 cm, cu mai multe straturi de folie alimentară, astfel încât folia să atârne suficient peste marginile castronului.
2. Se taie cozonacul în felii, astfel încat să putem tapeta cu cozonac toată suprafaţa interioară a castronului. Se păstrează suficiente felii încat, la final să putem alcătui un fel de capac la suprafaţa castronului.
3. Se stropeşte stratul de cozonac din castron cu alcoolul, astfel încât să se înmoaie uşor şi să formeze un strat uniform şi complet.
4. Într-un alt castron, se amestecă (cu telul sau cu mixerul) Smântâna Covalact de Ţară, esenţa de vanilie şi zahărul pudră, până când acesta din urmă este complet încorporat. Se adaugă treptat Brânza de vaci Covalact de Ţară bine scursă şi se amestecă până când obţinem o compoziţie cremoasă. Se gustă şi – la nevoie – se mai adaugă puţin zahăr pudră.
5. Se încorporează delicat stafidele, coaja de portocală şi merişoarele.
6. Se umple „forma” de cozonac din castron cu crema de brânză şi smântână.
7. Se acoperă cu restul de felii de cozonac, stropite şi ele cu puţin alcol.
8. Se aduce folia alimentară în exces peste castron.
9. Se aşează deasupra o farfurie de mărime potrivită şi, peste farfurie, o greutate (cum ar fi o cutie de conserve de 800g)
10. Se pune în frigider timp de cel puţin 6 ore, optim peste noapte.
11. În momentul servirii, se îndepărtează greutatea şi farfuria. Se desface folia alimentară şi se ridică delicat de marginile ei, pentru a desprinde prăjitura de castron.
12. Se răstoarnă pe o farfurie sau pe un platou, se presară cu cacao pulbere şi se decorează cu fâşii de portocală confiată.


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul