Pască uşoară şi răcoroasă cu Brânză de vaci Covalact de Ţară


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânza de vaci 6% grăsime
Smântână 10% grăsime

Ingrediente:

Pentru 8 persoane

1 cozonac simplu, cu stafide
500 – 600g Brânză de vaci Covalact de Ţară 6% grăsime
140g Smântână Covalact de Ţară 15% grăsime
4 linguri zahăr pudră, cernut
1 linguriţă esenţă de vanilie
40g stafide (optional înmuiate în puţină apă călduţă cu 2 linguri de coniac)
40g coajă de portocală confiată, tocată în bucăţele
40g merişoare uscate
Circa 100 ml alcool: coniac / lichior de portocale / vin desert (muscat ottonel)
Cacao pulbere, pentru decor

Poftă bună!

 Mod de preparare:1. Se tapetează un castron de metal sau de sticlă, cu diametrul de circa 20 – 25 cm, cu mai multe straturi de folie alimentară, astfel încât folia să atârne suficient peste marginile castronului.
2. Se taie cozonacul în felii, astfel încat să putem tapeta cu cozonac toată suprafaţa interioară a castronului. Se păstrează suficiente felii încat, la final să putem alcătui un fel de capac la suprafaţa castronului.
3. Se stropeşte stratul de cozonac din castron cu alcoolul, astfel încât să se înmoaie uşor şi să formeze un strat uniform şi complet.
4. Într-un alt castron, se amestecă (cu telul sau cu mixerul) Smântâna Covalact de Ţară, esenţa de vanilie şi zahărul pudră, până când acesta din urmă este complet încorporat. Se adaugă treptat Brânza de vaci Covalact de Ţară bine scursă şi se amestecă până când obţinem o compoziţie cremoasă. Se gustă şi – la nevoie – se mai adaugă puţin zahăr pudră.
5. Se încorporează delicat stafidele, coaja de portocală şi merişoarele.
6. Se umple „forma” de cozonac din castron cu crema de brânză şi smântână.
7. Se acoperă cu restul de felii de cozonac, stropite şi ele cu puţin alcol.
8. Se aduce folia alimentară în exces peste castron.
9. Se aşează deasupra o farfurie de mărime potrivită şi, peste farfurie, o greutate (cum ar fi o cutie de conserve de 800g)
10. Se pune în frigider timp de cel puţin 6 ore, optim peste noapte.
11. În momentul servirii, se îndepărtează greutatea şi farfuria. Se desface folia alimentară şi se ridică delicat de marginile ei, pentru a desprinde prăjitura de castron.
12. Se răstoarnă pe o farfurie sau pe un platou, se presară cu cacao pulbere şi se decorează cu fâşii de portocală confiată.


În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul