Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânza de vaci 6% grăsime

Ingrediente:

100g stafide, jumătate aurii şi jumatare brune
100ml apă caldă + 2 linguri de rom, pentru înmuiat stafidele
coaja rasă de la o lămâie (sau portocală)
1 pliculeţ de zahăr vanilat (sau 1 linguriţă de esenţă de vanilie)
5 ouă, gălbenuşurile separare de albuşuri
8 linguri de zahăr
600g Brânză grasă de vaci Covalact de Țară 6% grăsime
5 linguri de făină albă cernută şi 1 plic de praf de copt (sau 5 linguri de făină care creşte singură, cernută)
puţină sare, puţin Unt Covalact de Țară

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să nu se lipească.
2. Pune stafidele într-un castronel. Toarnă deasupra apa şi cele 2 linguri de rom şi lasă să se înmoaie preţ de 10 minute.
3. Într-un castron încăpător, amestecă gălbenuşurile cu zahărul, coajă de lămâie şi zahărul vanilat, panacand obţii un amestec gremos, galben deschis.
4. Adaugă în castron Brânză grasă de vaci Covalact de Țară şi amestecă până când compoziţia este omogenă.
5. Pune în castron treptat, tot amestecând, făina, praful de copt şi un praf de sare.
6. Într-un alt castron, bate albuşurile spumă, cu un praf de sare.
7. Incorporează delicat albuşurile bătute în compoziţia cu gălbenuşurile. Toarnă în forma pregătită, nivelează frumos.
8. Dă la copt la 180 grade Celsius pentru 15 minute. Scade apoi temperatura cuptorului la 160 grade Celsius. Lasă la copt pentru încă 40 minute, până când suprafaţa este rumenă, iar scobitoarea înfiptă în pască iese curată. dacă ţi se pare că suprafaţa se închide la culoare prea tare, acoperă cu o bucată de folie de aluminiu.
9. Scoate din cuptor, pune pe un grătar de bucătărie şi lasă să se răcească complet înainte de a tăia şi servi pasca fără aluat.
Poftă bună şi sărbători fericite!





În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul