Pască gustoasă fără aluat, cu brânză grasă de vaci Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânza de vaci 6% grăsime

Ingrediente:

100g stafide, jumătate aurii şi jumatare brune
100ml apă caldă + 2 linguri de rom, pentru înmuiat stafidele
coaja rasă de la o lămâie (sau portocală)
1 pliculeţ de zahăr vanilat (sau 1 linguriţă de esenţă de vanilie)
5 ouă, gălbenuşurile separare de albuşuri
8 linguri de zahăr
600g Brânză grasă de vaci Covalact de Țară 6% grăsime
5 linguri de făină albă cernută şi 1 plic de praf de copt (sau 5 linguri de făină care creşte singură, cernută)
puţină sare, puţin Unt Covalact de Țară

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să nu se lipească.
2. Pune stafidele într-un castronel. Toarnă deasupra apa şi cele 2 linguri de rom şi lasă să se înmoaie preţ de 10 minute.
3. Într-un castron încăpător, amestecă gălbenuşurile cu zahărul, coajă de lămâie şi zahărul vanilat, panacand obţii un amestec gremos, galben deschis.
4. Adaugă în castron Brânză grasă de vaci Covalact de Țară şi amestecă până când compoziţia este omogenă.
5. Pune în castron treptat, tot amestecând, făina, praful de copt şi un praf de sare.
6. Într-un alt castron, bate albuşurile spumă, cu un praf de sare.
7. Incorporează delicat albuşurile bătute în compoziţia cu gălbenuşurile. Toarnă în forma pregătită, nivelează frumos.
8. Dă la copt la 180 grade Celsius pentru 15 minute. Scade apoi temperatura cuptorului la 160 grade Celsius. Lasă la copt pentru încă 40 minute, până când suprafaţa este rumenă, iar scobitoarea înfiptă în pască iese curată. dacă ţi se pare că suprafaţa se închide la culoare prea tare, acoperă cu o bucată de folie de aluminiu.
9. Scoate din cuptor, pune pe un grătar de bucătărie şi lasă să se răcească complet înainte de a tăia şi servi pasca fără aluat.
Poftă bună şi sărbători fericite!





În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul