Mod de preparare:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, unge lateralele cu unt şi presară cu făină sau griş, ca pasca să nu se lipească.
2. Pune stafidele într-un castronel. Toarnă deasupra apa şi cele 2 linguri de rom şi lasă să se înmoaie preţ de 10 minute.
3. Într-un castron încăpător, amestecă gălbenuşurile cu zahărul, coajă de lămâie şi zahărul vanilat, panacand obţii un amestec gremos, galben deschis.
4. Adaugă în castron
Brânză grasă de vaci Covalact de Țară şi amestecă până când compoziţia este omogenă.
5. Pune în castron treptat, tot amestecând, făina, praful de copt şi un praf de sare.
6. Într-un alt castron, bate albuşurile spumă, cu un praf de sare.
7. Incorporează delicat albuşurile bătute în compoziţia cu gălbenuşurile. Toarnă în forma pregătită, nivelează frumos.
8. Dă la copt la 180 grade Celsius pentru 15 minute. Scade apoi temperatura cuptorului la 160 grade Celsius. Lasă la copt pentru încă 40 minute, până când suprafaţa este rumenă, iar scobitoarea înfiptă în pască iese curată. dacă ţi se pare că suprafaţa se închide la culoare prea tare, acoperă cu o bucată de folie de aluminiu.
9. Scoate din cuptor, pune pe un grătar de bucătărie şi lasă să se răcească complet înainte de a tăia şi servi pasca fără aluat.
Poftă bună şi sărbători fericite!