Pasca fara aluat cu textura aerata, de pandispan


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânza de vaci 6% grăsime
Unt superior 80% grăsime

Ingrediente:

• 8 oua (pot fi reci, direct de la frigider)
• 160 g zahar
• 40 g de zahar vanilat - asta inseamna 5 pliculete
• 2 cutii de 200 g de Branza de vaci Covalact de Tara cu 6% grasime
• O cutie de 370 g Smantana Covalact de Tara cu 20% grasime
• Un pachet de 200 g de Unt gras Covalact de Tara 80% grasime
• 150 g faina
• 120 g stafide mici sau picaturi de ciocolata
• Coaja rasa de la o lamaie netratata
• 2 linguri de zeama de lamaie
• O lingurita rasa de sare
• Si o lingurita aroma de portocala sau rom

Poftă bună!

Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius, caldura sus si jos, fara ventilatie.
Pregatim o forma de tort cu diametrul de 24 cm. O ungem cu putina grasime si o tapetam cu hartie de copt. Se pot face margini din hartie de copt mai inalte in caz ca pasca va creste mai mult
Pregatim un castron mare incapator si unul mai mic. Separam ouale cu grija ca sa nu scapam galbenus in albus. In castronul mare punem galbenusurile si in cel mai mic, albusurile.
In albusuri adaugam zeama de lamaie, apoi mixam la viteza mare, pana cand isi maresc foarte mult volumul. Apoi adaugam zaharul vanilat, si continuam mixarea pana cand se dizolva complet.
Albusurile trebuie sa fie ferme dar nu foarte foarte batoase, ci putin moi, ca sa le putem incorpora usor in compozitia de pasca. Dam deoparte.
Peste galbenusuri adaugam zaharul, si mixam pana cand devin foarte spumoase. Topim Untul gras 80% grasime Covalact de Tara, intr-o craticioara sau la microunde. Il adaugam peste galbenusuri. Mixam.
Adaugam apoi Smantana Covalact de Tara cu 20% grasime si Branza proaspata de vaci cu 6% grasime Covalact de Tara, care este ideala pentru pasca. Mixam din nou.
Cernem deasupra acestei compozitii faina, si o incorporam cu ajutorul unui tel sau al unei palete. Adaugam si coaja rasa de lamaie, sarea si esenta de portocala sau rom.
Incorporam in 2-3 portii, spuma de albusuri facuta anterior.
Turnam compozitia astfel obtinuta in tava, apoi presaram deasupra stafidele si le impinge peste tot prin aluat cu o lingurita. Daca le punem in compozitie mai devreme, prin amestecare ele se strang toate la baza. Nu se distribuie uniform. Deasemeni daca aveti stafide mari este indicat sa le taiati cu cutitul in bucati mai mici. Daca aveti bucatile mari si grele se vor duce toate la fund.
Dam la cuptorul preincalzit timp de 60-70 de minute sau pana ce suprafata s-a rumenit frumos, si pasca este ferma la atingere. Pasca aceasta se poate verifica si cu betisorul de lemn introdus in centru, la fel ca la pandispan. Betisorul trebuie sa iasa curat.
Lasam sa se raceasca complet inainte de portionare.
Pofta buna!





În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul