Pască


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Brânzică de casă Natur

Ingrediente:

1/3 aluat de cozonac (vezi reteta de cozonac)
3 cutii Brânzica de casă cu vanilie și stafide de la Covalact de Țară
2 linguri de făină
2 ouă
răzătură de portocală și lămâie
vanilie
o lingură de unt 82% grăsime de la Covalact de Țară
zahăr - dupa gust

Poftă bună!

Mod de preparare:

Coca se împarte în două: o porție de aprozimativ 200 de grame pentru decor și restul pentru foaie.

Alutatul de cozonac se întinde într-o foaie groasă de 6-7 milimetri pe o tavă rotundă unsă în prealabil cu unt și tapetată cu pesmet. Aluatul trebuie pus și pe marginile vasului.

Toate ingredientele, în afară de aluat, se amestecă într-o pastă omogenă și se toarnă în tavă.

Pentru decor se întinde o foaie de aluat și se taie în fâșii late de un centimetru. Se iau câte 2 și se răsucesc una în jurul celeilalte și se așează pe marginea tăvii. Apoi se împletesc, clasic, în trei alte fâșii de aluat și se formează crucea care se așează peste umplutură.

Se lasă la crescut pentru 20 de minute și apoi se unge aluatul cu ou bătut.

Se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-45 de minute, până când aluatul este copt și rumenit.

Când este gata se unge iarăși cu ou și se lasă să se răcească în formă.

 



În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul