Ouă cu trei feluri de umpluturi de Cremă de Brânză proaspătă Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Smântână Ardelenească 15% grăsime
Cremă de brânză proaspătă

Ingrediente:

Pentru umplutura cu spanac şi mărar:

  • gălbenuşurile de la 5 ouă fierte, pisate mărunt cu dosul unei furculiţe
  • 100g Cremă de Brânză proaspătă Covalact de Țară
  • 1 lingură Smântână Ardelenească Covalact de Tară 15% grăsime
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 1 mână de frunze de spanac proaspăt, tocate mărunt
  • 1 legătură mică de mărar verde, doar frunzele, tocate mărunt
  • 3 fire de ceapă verde tocate mărunt
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • sare, piper negru proaspăt măcinat, fulgi de ardei iute roşu, după gust


Pentru umplutura cu ardei roşu:

Pentru umplutura cu păstrăv afumat:

Poftă bună!

Mod de preparare:

Ouăle trebuie spălate, puse într-o cratiţă încăpătoare, pe un singur strat. Acoperă-le cu apă rece şi pune-le la fiert, cu un praf de sare, la foc potrivit. Din momentul în care apa începe să fiarbă, lasă 20 minute. Ia de pe foc, pune imediat sub jet de apă rece, până când ouăle s-au răcorit complet. Decojeşte, taie fiecare ouă în jumătate, pe lung. Scoate gălbenuşurile într-un castron, pune albuşurile cu secţiunea în jos, pe un platou, să se zvânte.

1. Pentru fiecare umplutură, amestecă bine toate ingredientele. Asezonează după gust.
2. Umple jumătăţile de ou cu amestecurile cu Cremă de brânză proaspătă Covalact de Tara, cu ajutorul unei linguriţe.
3. Aşează jumătăţile de ou umplute pe un platou.
4. Dă la frigider pentru câteva ore sau până a doua zi.
5. Decorează cu frunze de mărar, bucăţele de ardei roşu şi cu coajă de lămâie. Serveşte.


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul