Ouă cu trei feluri de umpluturi de Cremă de Brânză proaspătă Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Smântână Ardelenească 15% grăsime
Cremă de brânză proaspătă

Ingrediente:

Pentru umplutura cu spanac şi mărar:

  • gălbenuşurile de la 5 ouă fierte, pisate mărunt cu dosul unei furculiţe
  • 100g Cremă de Brânză proaspătă Covalact de Țară
  • 1 lingură Smântână Ardelenească Covalact de Tară 15% grăsime
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 1 mână de frunze de spanac proaspăt, tocate mărunt
  • 1 legătură mică de mărar verde, doar frunzele, tocate mărunt
  • 3 fire de ceapă verde tocate mărunt
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • sare, piper negru proaspăt măcinat, fulgi de ardei iute roşu, după gust


Pentru umplutura cu ardei roşu:

Pentru umplutura cu păstrăv afumat:

Poftă bună!

Mod de preparare:

Ouăle trebuie spălate, puse într-o cratiţă încăpătoare, pe un singur strat. Acoperă-le cu apă rece şi pune-le la fiert, cu un praf de sare, la foc potrivit. Din momentul în care apa începe să fiarbă, lasă 20 minute. Ia de pe foc, pune imediat sub jet de apă rece, până când ouăle s-au răcorit complet. Decojeşte, taie fiecare ouă în jumătate, pe lung. Scoate gălbenuşurile într-un castron, pune albuşurile cu secţiunea în jos, pe un platou, să se zvânte.

1. Pentru fiecare umplutură, amestecă bine toate ingredientele. Asezonează după gust.
2. Umple jumătăţile de ou cu amestecurile cu Cremă de brânză proaspătă Covalact de Tara, cu ajutorul unei linguriţe.
3. Aşează jumătăţile de ou umplute pe un platou.
4. Dă la frigider pentru câteva ore sau până a doua zi.
5. Decorează cu frunze de mărar, bucăţele de ardei roşu şi cu coajă de lămâie. Serveşte.


În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul