Negresa insiropata - Prajituri de casa pentru sarbatori
Rețetă de:
Share:
Ingrediente Covalact de Ţară
Unt superior 80% grăsime
Lapte 3.5% grăsime
Ingrediente:
Pentru negresa:
• 5 oua
• 200 g zahar
• 200 g unt gras Covalact de Tara
• 3 plicuri de zahar vanilat sau zahar cu aroma de rom
• 180 g faina
• 50 g cacao
• 7-8 g praf de copt
• Un sfert de lingurita de sare
Pentru sirop:
• 250 ml lapte gras Covalact de Tara
• 20 g cacao
• 100 g zahar
• 100 g ciocolata cu 50% cacao
Pentru décor:
• 100 g nuca macinata
Poftă bună!
Mai intai preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius, pentru ca aluatul se negresa se face foarte repede.
In faina adaugam pudra de cacao si praful de copt. Se omogenizeaza.
Taiem untul gras Covalact de Tara bucatele si il punem la topit, dar nu inainte de a fura o feliuta ca sa ungem tava. (Dimensiuni tava 20X30 cm)
Punem cele 5 oua intr-un castron incapator, peste ele turnam zaharul destinat pentru blat, zaharul aromat si sarea. Mixam la viteza mare.
Ne oprim cand obtinem o spuma densa, care lasa dare vizibile in urma paletelor, asa cum se vede in videoclip.
Urmatorul pas este sa adaugam untul topit, tot odata, si amestecul de faina; la fel - tot odata. Se mai mixeaza un minut, doar pana ce noile ingrediente s-au incorporat.
Se toarna in tava si se da la cuptor timp de aproximativ 25 minute sau pana ce o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Cat se coace putem face siropul.
Intr-o mica craticioara amestecam zaharul si pudra de cacao. Facand acest lucru ne aiguram ca pudra de cacao nu va face cocoloase.
Dizolvam cu putin lapte si omogenizam. Apoi adaugam si restul de lapte prevazut in reteta.
Punem pe foc si aducem la fierbere. Cand da in clocot adaugam ciocolata si putem stinge focul. Amestecam pana cand ciocolata este topita si sosul este gata!
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o lasam putin sa se raceasca, apoi o rasturnam . Partea aceasta de jos, va fi fata prajiturii pentru ca este mult mai dreapta. Portionam negresa, o punem inapoi in tava, si varsam sosul peste ea. Serviti decorata cu nuca macinata.
Sa vedem cum arata negresa si in interior. Este o prajitura de casa foarte moale, pufoasa si gustoasa dar si foarte simpla.
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Mod de preparare:
1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Mod de preparare:
Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim.
Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Mod de preparare:
Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie.
Pregatim o tava tapetata ...