Negresa insiropata - Prajituri de casa pentru sarbatori


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt superior 80% grăsime
Lapte 3.5% grăsime

Ingrediente:

Pentru negresa:

• 5 oua
• 200 g zahar
• 200 g unt gras Covalact de Tara
• 3 plicuri de zahar vanilat sau zahar cu aroma de rom
• 180 g faina
• 50 g cacao
• 7-8 g praf de copt
• Un sfert de lingurita de sare

Pentru sirop:

• 250 ml lapte gras Covalact de Tara
• 20 g cacao
• 100 g zahar
• 100 g ciocolata cu 50% cacao

Pentru décor:


• 100 g nuca macinata

Poftă bună!

Mai intai preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius, pentru ca aluatul se negresa se face foarte repede.

In faina adaugam pudra de cacao si praful de copt. Se omogenizeaza.

Taiem untul gras Covalact de Tara bucatele si il punem la topit, dar nu inainte de a fura o feliuta ca sa ungem tava. (Dimensiuni tava 20X30 cm)
Punem cele 5 oua intr-un castron incapator, peste ele turnam zaharul destinat pentru blat, zaharul aromat si sarea. Mixam la viteza mare.

Ne oprim cand obtinem o spuma densa, care lasa dare vizibile in urma paletelor, asa cum se vede in videoclip.

Urmatorul pas este sa adaugam untul topit, tot odata, si amestecul de faina; la fel - tot odata. Se mai mixeaza un minut, doar pana ce noile ingrediente s-au incorporat.

Se toarna in tava si se da la cuptor timp de aproximativ 25 minute sau pana ce o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Cat se coace putem face siropul.

Intr-o mica craticioara amestecam zaharul si pudra de cacao. Facand acest lucru ne aiguram ca pudra de cacao nu va face cocoloase.

Dizolvam cu putin lapte si omogenizam. Apoi adaugam si restul de lapte prevazut in reteta.

Punem pe foc si aducem la fierbere. Cand da in clocot adaugam ciocolata si putem stinge focul. Amestecam pana cand ciocolata este topita si sosul este gata!

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o lasam putin sa se raceasca, apoi o rasturnam . Partea aceasta de jos, va fi fata prajiturii pentru ca este mult mai dreapta. Portionam negresa, o punem inapoi in tava, si varsam sosul peste ea. Serviti decorata cu nuca macinata.

Sa vedem cum arata negresa si in interior. Este o prajitura de casa foarte moale, pufoasa si gustoasa dar si foarte simpla.





În bucătărie la Chiva
Branzoaice pufoase si aromate . 4 modele diferite.

Branzoaice pufoase si aromate . 4 modele diferite.

 In bolul cu faina adaugam: zaharul, zaharul vanilat – daca folositi esente inlocuiti-l cu zahar normal si sarea Omogenizam. Intr-un recipient pretabil pt incalzire ...
Tot articolul
Cornulete cu unt - Prajituri de casa pentru sarbatori

Cornulete cu unt - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mod de preparare: Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa lichefiem drojdia cu zaharul vanilat. Apoi trebuie sa topim untul gras Covalact de Tara. Il taiem cubulete si il punem un minut ...
Tot articolul
Alba ca zapada - Prajituri de casa pentru sarbatori

Alba ca zapada - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mod de preparare: Mai intai trebuie ne ocupam de crema. In castronelul cu amidon adaugam zaharul si amestecam. Daca nu aveti amidon puteti folosi in loc cam 90-100 g faina, dar crema este mai fina ...
Tot articolul
Cozonac traditional cu unt Covalact de Tara

Cozonac traditional cu unt Covalact de Tara

Mod de preparare:  Mai intai vom separa ouale. Avem nevoie doar de galbenusuri. Ele nu doar ca dau o textura moale dar o si pastreaza asa mai mult timp . Albusurile usuca cozonacul, de aceea le ...
Tot articolul