Minibiscuiţi delicioşi


Ingrediente Covalact de Ţară
Lapte Bătut 2% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime
Ingrediente:

275g făină albă
20g zahăr
15g praf de copt
5g sare
1 linguriţă bicarbonat
125g Unt Covalact de Ţară (rece, de la frigider, tăiat în cubuleţe)
180ml Lapte bătut Covalact de Ţară

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
2. Într-un castron, amestecă bine făina cernută, zahărul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea.
3. Adaugă untul tăiat cubuleţe şi amestecă delicat, cu vârfurile degetelor, până când aluatul capătă o consistenţă nisipoasă, iar untul nu este perfect încorporat.
4. Fă loc în mijlocul aluatului şi toarnă laptele bătut.
5. Cu o spatulă de silicon, amestecă încercând să omogenizezi aluatul.
6. Adună aluatul cu mâinile date cu făină şi frământă-l delicat, doar cât să se lege.
7. Pune aluatul pe un blat presărat cu făină. Întinde-l uşor, cu un sucitor dat cu făină, până când ajunge la grosimea de 1,5 – 2cm.
8. Cu o formă circulară, taie discuri de aluat cu diametrul de circa 5 cm. Nu răsuci forma atunci când tai aluatul, ci ridică doar vertical – astfel biscuiţii vor creşte frumos, în mai multe straturi.
9. Aşează discurile de aluat în tavă, lăsând o distanţă de câţiva centimetri între ele. 
10. Dă la copt, în zona de mijloc a cuptorului, pentru circa 15 minute, până când minibiscuiţii sunt crescuţi şi rumeni la suprafaţă.

Serveşte-i proaspeţi, la micul dejun sau la cină, cu tot felul de garnituri: unt , gem sau miere, brânză. 
 


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul