Îngheţată cu iaurt şi piersici


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime
Ingrediente pentru 4 porţii:

- 500 ml de Iaurt Cremos Covalact de Ţară

- 120g de zahăr
- 6 piersici coapte bine
- ½ linguriță vanilie măcinată
- sirop de căpşuni (pentru ornat)
- frişcă (pentru ornat)
- ciocolată neagră rasă

Poftă bună!


Mod de preparare:
Se amestecă bine, intr-un blender iaurtul cu zahărul, coaja rasă de lămâie, piersicile taiate cubulete și vanilia. Se pune la frigider  timp de 1 oră, până când amestecul devine foarte rece.  Apoi, se toarnă compoziția în mașina pentru înghețată și se urmează instrucțiunile acesteia. Se pune compozitia într-un recipient și se dă la congelator timp de 4-5 ore, până se întărește. Dacă nu ai mașină pentru înghețată, dă compoziția la congelator și amestecă în ea la fiecare 20 de minute pentru a evita formarea acelor de gheață.
Se scoate înghețata din congelator cu 1 oră înainte de servire.
Servește-o în boluri mici si orneaz-o dupa gust si inspiratie!


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul