Gustare cu Iaurt Covalact de Țară, fructe și cereale
Rețetă de:
Share:
Ingrediente:
(pentru 2 porții)
150 g fructe de pădure – căpșuni, zmeură, afine
2 linguri zahăr
250 – 300 g Iaurt cremos Covalact de Țară
Cereale – după preferință, cu ciocolată, caramel
Zahăr pudră, frunze proaspete de mentă, pentru decor
Poftă bună!
Mod de preparare:
1. Taie jumătate din căpșuni în bucățele și pune-le într-o crăticioară, împreună cu zahărul, la foc mic. Atunci când zahărul s-a topit și fructele s-au transformat într-un sos parfumat, adaugă și restul de fructe de pădure întregi. Amestecă bine și lasă-le să se înmoaie puțin. Dă deoparte și lasă să se răcorească.
2. Pregătește 2 pahare sau cupe frumoase din sticlă. Așează pe fundul fiecărui pahar un strat de fructe de pădure.
3. Acoperă cu un strat gros de Iaurt cremos Covalact de Țară.
4. Presară cu cereale din abundență.
5. Pune acum un nou strat de fructe de pădure.
6. Pudreaza cu zahăr și decorează cu frunzulițe proaspete de mentă verde.
Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime.
Intre timp ...
Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius.
Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...