Gustare cu Iaurt Covalact de Țară, fructe și cereale

Ingrediente:

(pentru 2 porții)
150 g fructe de pădure – căpșuni, zmeură, afine
2 linguri zahăr
250 – 300 g Iaurt cremos Covalact de Țară
Cereale – după preferință, cu ciocolată, caramel
Zahăr pudră, frunze proaspete de mentă, pentru decor

Poftă bună!

 Mod de preparare:

 

1. Taie jumătate din căpșuni în bucățele și pune-le într-o crăticioară, împreună cu zahărul, la foc mic. Atunci când zahărul s-a topit și fructele s-au transformat într-un sos parfumat, adaugă și restul de fructe de pădure întregi. Amestecă bine și lasă-le să se înmoaie puțin. Dă deoparte și lasă să se răcorească.
2. Pregătește 2 pahare sau cupe frumoase din sticlă. Așează pe fundul fiecărui pahar un strat de fructe de pădure.
3. Acoperă cu un strat gros de Iaurt cremos Covalact de Țară.
4. Presară cu cereale din abundență.
5. Pune acum un nou strat de fructe de pădure.
6. Pudreaza cu zahăr și decorează cu frunzulițe proaspete de mentă verde.




În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul