Gustare cu Iaurt Covalact de Țară, fructe și cereale

Ingrediente:

(pentru 2 porții)
150 g fructe de pădure – căpșuni, zmeură, afine
2 linguri zahăr
250 – 300 g Iaurt cremos Covalact de Țară
Cereale – după preferință, cu ciocolată, caramel
Zahăr pudră, frunze proaspete de mentă, pentru decor

Poftă bună!

 Mod de preparare:

 

1. Taie jumătate din căpșuni în bucățele și pune-le într-o crăticioară, împreună cu zahărul, la foc mic. Atunci când zahărul s-a topit și fructele s-au transformat într-un sos parfumat, adaugă și restul de fructe de pădure întregi. Amestecă bine și lasă-le să se înmoaie puțin. Dă deoparte și lasă să se răcorească.
2. Pregătește 2 pahare sau cupe frumoase din sticlă. Așează pe fundul fiecărui pahar un strat de fructe de pădure.
3. Acoperă cu un strat gros de Iaurt cremos Covalact de Țară.
4. Presară cu cereale din abundență.
5. Pune acum un nou strat de fructe de pădure.
6. Pudreaza cu zahăr și decorează cu frunzulițe proaspete de mentă verde.




În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul