Gogosele cu două umpluturi – dulce și sărată

Ingrediente:

Pentru gogoșele:

250ml apă
1/2 linguriță sare
1 linguriță zahăr tos
90g Unt Covalact de Țară
135g făină albă cernută
3 ouă, la temperatura camerei

Pentru umplutura dulce:

200 g zmeură
3 linguri zahăr pudră
2 linguri suc de lămâie
200g Branză proaspătă de vaci Covalact de Țară
140g Smântână Covalact de Țară 15% grăsime
1 lingură de zahăr tos (după gust, opțional)
175g ciocolată cu lapte
Zahăr colorat și figurine din zahăr

Pentru umplutura sărată:

200 g Brânză proaspătă de vaci Covalact de Țară
140 g Smântână Covalact de Țară 15% grăsime
70 – 80 g Cașcaval Rucăr Covalact de Țară, dat pe răzătoarea mică
½ ardei gras roșu, tăiat cubulețe
½ ardei gras portocaliu, tăiat cubulețe
1 mână de fire de arpagic verde, tocate mărunt
1-2 felii de jambon, tăiate cubulețe căt mai mici
Sare, piper negru

Poftă bună!

Mod de preparare:




Pentru gogoșele:


1. Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius.
2. într-o crăticioară, pune apa, sarea, zahărul și untul. Pune pe foc potrivit și amestecă până când untul s-a topit complet și amestecul clocotește. Ia de pe foc și adaugă dintr-o dată toată făina cernută, amestecând energic, până când făina este complet înglobată, iar aluatul se desprinde de pe pereții vasului.
3. Dacă aluatul ți se pare prea moale, îl poți pune din nou la foc mic, cam 1 minut, amestecând non-stop. Apoi lasă-l să se răcorească preț de alte 2 minute. Adaugă ouale, unul câte unul, amestecând până când sunt complet ‘înghițite’ de aluat.
4. Pregătește o tavă, acoperită cu hârtie de copt. Cu ajutorul a două linguri umezite în apă rece, așează pe tavă grămăjoare de aluat, la distanță de câțiva centimetri unele de altele. Dă tava la cuptor pentru 30 - 35 minute. Dacă ți se pare că gogoșile se rumenesc prea repede, lasă focul mai mic după circa 15 minute. Când timpul de copt s-a terminat, lasă ușa cuptorului întredeschisă, cu tava înăuntru, pentru înca 15 minute. Asta pentru că gogoșile trebuie să se usuce complet la interior și să formeze un gol perfect pentru a fi umplut .
5. Scoate gogoșile din cuptor și lasă-le să se răcorească de tot. Taie din fiecare gogoașă un capac și umple-o cu amestecul dorit.


Pentru umplutura dulce:

1. Mixează zmeura, zahărul pudră și sucul de lămâie în miniblender. Dacă vrei să scapi de semințe, trece amestecul printr-o sită fină.
2. Amestecă cu mixerul Brânză proaspătă de vaci Covalact de Țară cu Smântână Covalact de Țară și 4 – 5 linguri din compoziția de zmeură. Dacă, în final, crema obținută nu ți se pare suficient de dulce, îi mai poți adăuga 1 lingură de zahăr tos.
3. Topește ciocolata cu lapte pentru glazură într-un vas așezat peste o cratiță în care fierbe apa. Pune glazura de ciocolată cu lingura pe fiecare gogoașă.
4. Presară cu zahăr colorat, decorează cu figurinele de zahăr. Poți servi gogoșile așezate pe un strat din sosul de zmeură rămas.
Umplutura sărată


Pentru umplutura sărată:

1. Bate cu mixerul Brânza proaspătă de vaci Covalact de Țară și Smântâna, până când obții o consistență cremoasă.
2. Adaugă cubulețele de ardei, cele de jambon, Cașcavalul Rucăr Covalact de Țară și arpagicul tocat.
3. Asezonează cu sare și piper negru, după gust.
4. Umple gogoșile, așează capacele deasupra.
5. Opțional, le poți decora cu cerculețe de măsline (pentru ochi), fâșii de salată verde (pentru păr) și feliușe de ardei (pentru gură).


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul