Friptura de miel marinata in Iaurt Cremos Covalact de Tara, cu menta


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime
Ingrediente:

Pentru 6 – 8 persoane

2,5 kg pulpa de miel dezosata
5 catei de usturoi, curatati si feliati subtire
4 pahare de 125 gIaurt Cremos Covalact de Tara
1 legatura de menta proaspata (frunzele) tocata
2 lingurite chimion pulbere
1/2 lingurita de sos picant (sau boia iute)
Sare, piper negru proaspat macinat

Poftă bună!

Mod de preparare:



1. Cu varful unui cutit mic, se cresteaza din loc in loc toata suprafata pulpei si se introduc feliile de usturoi.
2. Iaurtul, menta, chimionul si sosul iute / boiaua se mixeaza in robotul de bucatarie (sau se amesteca intr-un castron), pana cand amestecul este omogen.
3. Se aseaza pulpa de miel dezosata intr-o tava, se freaca uniform cu amestecul de Iaurt Cremos Covalact de Tara si menta si se pune la marinat minimum 8 ore (optim peste noapte) la frigider.
4. Se preincalzeste grilul.
5. Se scoate mielul din marinata, se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat
6. Se inteapa pulpa de miel cu 2 tepuse pt frigarui, dispuse in diagonala, pentru ca toata bucata de carne ca sa stea plata pe gratar si sa fie usor de intors.
7. Se pune pulpa de miel pe gratar, pe partea dinspre piele – se lasa sa se friga pana cand devine rumena.
8. Se intoarce pulpa, se pune gratarul pe flacara medie. Carnea se frige pana cand termometrul de carne arata circa 65 grade Celsius in interior, circa 1 ¼ ore – 1 ½ ore. Vrem ca in interior carnea sa fie usor roz si zemoasa.
9. Se ia de pe gratar, se aseaza pe o tava, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 10 minute sa se odihneasca.
10. Se taie in diagonala, in felii de 1 cm, se aranjeaza pe un platou si se serveste imediat.

Pofta buna!
 


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul