Mod de preparare:
1. Cu varful unui cutit mic, se cresteaza din loc in loc toata suprafata pulpei si se introduc feliile de usturoi.
2. Iaurtul, menta, chimionul si sosul iute / boiaua se mixeaza in robotul de bucatarie (sau se amesteca intr-un castron), pana cand amestecul este omogen.
3. Se aseaza pulpa de miel dezosata intr-o tava, se freaca uniform cu amestecul de
Iaurt Cremos Covalact de Tara si menta si se pune la marinat minimum 8 ore (optim peste noapte) la frigider.
4. Se preincalzeste grilul.
5. Se scoate mielul din marinata, se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat
6. Se inteapa pulpa de miel cu 2 tepuse pt frigarui, dispuse in diagonala, pentru ca toata bucata de carne ca sa stea plata pe gratar si sa fie usor de intors.
7. Se pune pulpa de miel pe gratar, pe partea dinspre piele – se lasa sa se friga pana cand devine rumena.
8. Se intoarce pulpa, se pune gratarul pe flacara medie. Carnea se frige pana cand termometrul de carne arata circa 65 grade Celsius in interior, circa 1 ¼ ore – 1 ½ ore. Vrem ca in interior carnea sa fie usor roz si zemoasa.
9. Se ia de pe gratar, se aseaza pe o tava, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 10 minute sa se odihneasca.
10. Se taie in diagonala, in felii de 1 cm, se aranjeaza pe un platou si se serveste imediat.
Pofta buna!