Miel cu legume la cuptor şi Caşcaval Dalia Covalact de Țară

Ingrediente:

1 kg pulpă de miel (sau de porc, dacă preferi), dezosată şi tăiată în cuburi de circa 5cm
2 cepe roşii potrivite sau 5 – 6 mai mici, curăţate şi tăiate în 4 bucăţi
2 ½ ardei graşi (roşu, galben, verde), tăiaţi în bucăţi
4 căţei de usturoi (2 feliaţi şi 2 întregi)
2 linguri de muştar
Sucul de la o jumătate de lămâie
1 lingură de măghiran sau oregano uscat
1/2 cană ulei de măsline
1/2 cană de vin alb sec
200g Caşcaval Dalia Covalact de Țară
5 cartofi de dimensiune medie, curăţaţi şi tăiaţi în 4
2 roşii feliate
Sare şi piper negru proaspăt măcinat
Hârtie de copt / pergament – 4 bucăţi a circa 75 cm lungime fiecare
Sfoară de bucătărie

Poftă bună!

Mod de preparare:

Pune bucăţile de carne într-un castron încăpător. Adăugă bucăţile de ardei, ceapă şi căţeii de usturoi feliaţi. Toarnă deasupra uleiul de măsline, vinul alb şi sucul de lămâie. Adăugă muştarul, cei 2 căţei de usturoi întregi. Presăra şovârful (oregano), asezonează cu sare şi piper. Amestecă bine cu mâinile. Acoperă castronul cu folie de plastic, pune castronul la frigider şi lasă la marinat cel puţin 2 ore, optim peste noapte.
Scoate castronul din frigider şi lasă carnea să revină la temperatura camerei. Adaugă în castron cuburile de caşcaval şi amestecă din nou. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Aşează pe blatul de lucru cele 4 foi de hârtie de copt, una peste alta, în formă de stea, astfel încât la mijloc să ai spaţiu suficient pentru a aşeza carnea şi legumele.
Aşează mai întâi bucăţile de cartof, într-un singur strat. Asezonează-i cu puţină sare şi un praf de şovârf (oregano). Toarnă deasupra lor sosul marinatei.
Aşează apoi, peste cartofi, carnea şi legumele marinate. Pune feliile de roşii deasupra, într-un strat.
Strânge marginile foilor de copt şi leagă cu sfoară de bucătărie. Vei obţine un fel de pachet în care carnea şi legumele se vor coace în sucul lor.
Pune pachetul într-o tavă suficient de mare şi dă la cuptor pentru 1 oră şi 45 de minute.
Scoate tava din cuptor. Ridică temperatura cuptorului la 220 grade Celsius.
Desfă pachetul şi răsfrânge marginile hârtiei de copt, astfel încât amestecul de carne şi legume să se poată rumeni uniform.
Stropeşte carnea cu sosul, amestecă şi pune la cuptor pentru încă 20 de minute. Scoate din cuptor şi serveşte cu o salată proaspătă. Poftă bună!



În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul