Miel cu legume la cuptor şi Caşcaval Dalia Covalact de Țară

Ingrediente:

1 kg pulpă de miel (sau de porc, dacă preferi), dezosată şi tăiată în cuburi de circa 5cm
2 cepe roşii potrivite sau 5 – 6 mai mici, curăţate şi tăiate în 4 bucăţi
2 ½ ardei graşi (roşu, galben, verde), tăiaţi în bucăţi
4 căţei de usturoi (2 feliaţi şi 2 întregi)
2 linguri de muştar
Sucul de la o jumătate de lămâie
1 lingură de măghiran sau oregano uscat
1/2 cană ulei de măsline
1/2 cană de vin alb sec
200g Caşcaval Dalia Covalact de Țară
5 cartofi de dimensiune medie, curăţaţi şi tăiaţi în 4
2 roşii feliate
Sare şi piper negru proaspăt măcinat
Hârtie de copt / pergament – 4 bucăţi a circa 75 cm lungime fiecare
Sfoară de bucătărie

Poftă bună!

Mod de preparare:

Pune bucăţile de carne într-un castron încăpător. Adăugă bucăţile de ardei, ceapă şi căţeii de usturoi feliaţi. Toarnă deasupra uleiul de măsline, vinul alb şi sucul de lămâie. Adăugă muştarul, cei 2 căţei de usturoi întregi. Presăra şovârful (oregano), asezonează cu sare şi piper. Amestecă bine cu mâinile. Acoperă castronul cu folie de plastic, pune castronul la frigider şi lasă la marinat cel puţin 2 ore, optim peste noapte.
Scoate castronul din frigider şi lasă carnea să revină la temperatura camerei. Adaugă în castron cuburile de caşcaval şi amestecă din nou. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Aşează pe blatul de lucru cele 4 foi de hârtie de copt, una peste alta, în formă de stea, astfel încât la mijloc să ai spaţiu suficient pentru a aşeza carnea şi legumele.
Aşează mai întâi bucăţile de cartof, într-un singur strat. Asezonează-i cu puţină sare şi un praf de şovârf (oregano). Toarnă deasupra lor sosul marinatei.
Aşează apoi, peste cartofi, carnea şi legumele marinate. Pune feliile de roşii deasupra, într-un strat.
Strânge marginile foilor de copt şi leagă cu sfoară de bucătărie. Vei obţine un fel de pachet în care carnea şi legumele se vor coace în sucul lor.
Pune pachetul într-o tavă suficient de mare şi dă la cuptor pentru 1 oră şi 45 de minute.
Scoate tava din cuptor. Ridică temperatura cuptorului la 220 grade Celsius.
Desfă pachetul şi răsfrânge marginile hârtiei de copt, astfel încât amestecul de carne şi legume să se poată rumeni uniform.
Stropeşte carnea cu sosul, amestecă şi pune la cuptor pentru încă 20 de minute. Scoate din cuptor şi serveşte cu o salată proaspătă. Poftă bună!



În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul