Frigănele cu cremă de Brânzică de casă Covalact de Țară si fructe caramelizate


Ingrediente Covalact de Ţară
Lapte 1.5% grăsime
Brânzică de casă Natur
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

Pentru frigănele:

3 felii de pâine integrală, cărora le îndepărtăm coaja (optim, pâine de 2-3 zile)
1 ou bătut
3 linguri de Lapte Covalact de Țară
2 linguri de zahăr
1 vârf de cuțit de scorțișoară pulbere
Unt Covalact de Țară, pentru prăjit

Pentru fructe:


1 piersică, cu sâmburele scos, tăiată în felii
2 caise, cu sâmburele scos, de asemenea feliate
Puțin Unt Covalact de Țară
1 lingură de zahăr

Pentru crema de branzică de casă:

150g Brânzică de casă Covalact de Țară
1 – 2 lingurițe de miere de salcâm
Coaja rasă de portocală

Poftă bună!

Mod de preparare:




1. Într-un castron, bate oul, Laptele Covalact de Țară, zahărul și scorțișoara.
2. Pune la încins o tigaie antiadezivă, cu puțin Unt Covalact de Țară.
3. Înmoaie pe rând, pe ambele fețe, feliile de pâine în oul bătut cu lapte și zahăr. Lasă felia câteva secunde în compoziția asta, ca să absoarbă din ea în tot miezul, fără a se înmuia complet. De cum e felia bine înmuiată, pune-o în tigaia încinsă și frige-o până devine aurie pe ambele părți. Ia feliile de toast de pe foc și ține-le la cald.
4. Într-o crăticioară, pune feliile de fructe, Untul Covalact de Țară și zahărul. Amestecă ușor și lasă pe foc mediu, până când fructele se scaldă într-un sos gros, auriu și parfumat.
5. Amestecă ingredientele pentru crema de branzică – Branzică de casă Covalact de Țară, mierea și coaja de portocă. Opțional, poți adăuga și un praf de scorțișoară.
6. Servește fructele fierbinți, alături de feliile de toast și crema de branzică de casă.


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul