Dovlecei umpluți cu Brânzică de casă Covalact de Țară si mărar


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânzică de casă Natur
Smântână 10% grăsime
Cașcaval Clasic
Ingrediente:

3 dovlecei tineri, de mărime potrivită
1 cutie Brânzică de casă Covalact de Țară 2% grăsime
2 ouă
80 g Cașcaval Covalact de Țară, dat pe răzătoare
1 lingură făină albă cernută
1 legătură de mărar verde tocat
Sare, piper negru proaspăt măcinat
Puțin Unt Covalact de Țară, pentru a unge forma
Smântână Covalact de Țară, pentru servit (opțional)

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Ia o formă de sticlă termorezistentă și unge-o cu puțin Unt Covalact de Țară.

Taie capetele dovleceilor. Despică fiecare dovlecel în două, pe lungime, apoi scobește fiecare jumătate, ca să faci loc umpluturii.
Opărește câteva minute jumătățile de dovlecel sau fierbe-le puțin la abur să se înmoaie ușor. Scoate bucățile cu grijă, să nu se rupă și scurge-le într-o strecurătoare.

Într-un castron, bate bine Brânzica de casă Covalact de Țară, cea mai mare parte a Cascavalului Covalact de Țară ras, ouăle și făina. Adaugă mărarul tocat și potrivește de sare (cu grijă, pentru că avem în compoziție cașcaval) și piper. Umple fiecare jumătate de dovlecel cu această compoziție.
Nu te speria dacă umplutura este destul de lichidă.

Așează cu grijă jumătățile de dovlecel în forma unsă cu unt. Presară restul de cașcaval peste dovleceii umpluți. Dă la cuptor cam 30 de minute, până când au făcut o crustă rumenă și bombată.

Servește, dacă vrei, cu Smântână Covalact de Țară.
Sunt la fel de buni și a doua zi, încălziți câteva minute în cuptorul fierbinte.

Poftă bună!
 


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul