Dovlecei umpluți cu Brânzică de casă Covalact de Țară si mărar


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânzică de casă Natur
Smântână 10% grăsime
Cașcaval Clasic
Ingrediente:

3 dovlecei tineri, de mărime potrivită
1 cutie Brânzică de casă Covalact de Țară 2% grăsime
2 ouă
80 g Cașcaval Covalact de Țară, dat pe răzătoare
1 lingură făină albă cernută
1 legătură de mărar verde tocat
Sare, piper negru proaspăt măcinat
Puțin Unt Covalact de Țară, pentru a unge forma
Smântână Covalact de Țară, pentru servit (opțional)

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Ia o formă de sticlă termorezistentă și unge-o cu puțin Unt Covalact de Țară.

Taie capetele dovleceilor. Despică fiecare dovlecel în două, pe lungime, apoi scobește fiecare jumătate, ca să faci loc umpluturii.
Opărește câteva minute jumătățile de dovlecel sau fierbe-le puțin la abur să se înmoaie ușor. Scoate bucățile cu grijă, să nu se rupă și scurge-le într-o strecurătoare.

Într-un castron, bate bine Brânzica de casă Covalact de Țară, cea mai mare parte a Cascavalului Covalact de Țară ras, ouăle și făina. Adaugă mărarul tocat și potrivește de sare (cu grijă, pentru că avem în compoziție cașcaval) și piper. Umple fiecare jumătate de dovlecel cu această compoziție.
Nu te speria dacă umplutura este destul de lichidă.

Așează cu grijă jumătățile de dovlecel în forma unsă cu unt. Presară restul de cașcaval peste dovleceii umpluți. Dă la cuptor cam 30 de minute, până când au făcut o crustă rumenă și bombată.

Servește, dacă vrei, cu Smântână Covalact de Țară.
Sunt la fel de buni și a doua zi, încălziți câteva minute în cuptorul fierbinte.

Poftă bună!
 


În bucătărie la Chiva
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Inainte de a pregati acesta prajitura, ganditi-va ce fel de gem veti folosi. In principiu orice gem acrisor este bun, dar trebuie sa fie consistent. Un gem subtire, va iesi de la mijlocul prajiturii, ...
Tot articolul
Bors de miel

Bors de miel

Intr-o oala de 3-4 litri asezam carnea de miel cu os, bine spalata. Acoperim cu apa (intre 1.5- si 2 litri). Adaugam o lingurita de sare si punem la fiert cu focul mic spre mediu. Trebuie sa ...
Tot articolul
Drob de pui

Drob de pui

Ficatul se curata de pielite, daca este nevoie se spala, dar apoi se usuca bine pe prosoape de hartie. Un alt pas important este sa-l taiem in doua pe grosime ca sa se gateasca repede. Inimile se cu ...
Tot articolul
Pasca fara aluat cu textura aerata, de pandispan

Pasca fara aluat cu textura aerata, de pandispan

Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius, caldura sus si jos, fara ventilatie. Pregatim o forma de tort cu diametrul de 24 cm. O ungem cu putina grasime si o tapetam cu hartie de copt. Se pot ...
Tot articolul