Dovlecei umpluți cu Brânzică de casă Covalact de Țară si mărar


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânzică de casă Natur
Smântână 10% grăsime
Cașcaval Clasic
Ingrediente:

3 dovlecei tineri, de mărime potrivită
1 cutie Brânzică de casă Covalact de Țară 2% grăsime
2 ouă
80 g Cașcaval Covalact de Țară, dat pe răzătoare
1 lingură făină albă cernută
1 legătură de mărar verde tocat
Sare, piper negru proaspăt măcinat
Puțin Unt Covalact de Țară, pentru a unge forma
Smântână Covalact de Țară, pentru servit (opțional)

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Ia o formă de sticlă termorezistentă și unge-o cu puțin Unt Covalact de Țară.

Taie capetele dovleceilor. Despică fiecare dovlecel în două, pe lungime, apoi scobește fiecare jumătate, ca să faci loc umpluturii.
Opărește câteva minute jumătățile de dovlecel sau fierbe-le puțin la abur să se înmoaie ușor. Scoate bucățile cu grijă, să nu se rupă și scurge-le într-o strecurătoare.

Într-un castron, bate bine Brânzica de casă Covalact de Țară, cea mai mare parte a Cascavalului Covalact de Țară ras, ouăle și făina. Adaugă mărarul tocat și potrivește de sare (cu grijă, pentru că avem în compoziție cașcaval) și piper. Umple fiecare jumătate de dovlecel cu această compoziție.
Nu te speria dacă umplutura este destul de lichidă.

Așează cu grijă jumătățile de dovlecel în forma unsă cu unt. Presară restul de cașcaval peste dovleceii umpluți. Dă la cuptor cam 30 de minute, până când au făcut o crustă rumenă și bombată.

Servește, dacă vrei, cu Smântână Covalact de Țară.
Sunt la fel de buni și a doua zi, încălziți câteva minute în cuptorul fierbinte.

Poftă bună!
 


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul