Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Ia o formă de sticlă termorezistentă și unge-o cu puțin
Unt Covalact de Țară.
Taie capetele dovleceilor. Despică fiecare dovlecel în două, pe lungime, apoi scobește fiecare jumătate, ca să faci loc umpluturii.
Opărește câteva minute jumătățile de dovlecel sau fierbe-le puțin la abur să se înmoaie ușor. Scoate bucățile cu grijă, să nu se rupă și scurge-le într-o strecurătoare.
Într-un castron, bate bine
Brânzica de casă Covalact de Țară, cea mai mare parte a
Cascavalului Covalact de Țară ras, ouăle și făina. Adaugă mărarul tocat și potrivește de sare (cu grijă, pentru că avem în compoziție cașcaval) și piper. Umple fiecare jumătate de dovlecel cu această compoziție.
Nu te speria dacă umplutura este destul de lichidă.
Așează cu grijă jumătățile de dovlecel în forma unsă cu
unt. Presară restul de
cașcaval peste dovleceii umpluți. Dă la cuptor cam 30 de minute, până când au făcut o crustă rumenă și bombată.
Servește, dacă vrei, cu
Smântână Covalact de Țară.
Sunt la fel de buni și a doua zi, încălziți câteva minute în cuptorul fierbinte.
Poftă bună!