Deserturi sănătoase şi gustoase pentru copii, cu Iaurt Cremos Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime

Ingrediente:

2 borcane Iaurt Cremos Covalact de Țară 300g
8 lingurițe Miere de albine
250g Fructe de sezon, proaspete sau congelate
4 linguri Cereale pentru copii
Esenţă de vanilie sau coajă rasă de citrice
Forme pentru brioşe, scobitori

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Amestecă Iaurtul Cremos Covalact de Țară  cu miere de albine şi aromele preferate, după gust.

2. Pentru căpşunele în iaurt:
Cu ajutorul unei linguriţe sau unei scobitori, roteşte fiecare căpşună în crema de iaurt, până când este complet acoperită. Repetă pentru toată cantitatea de căpşuni. Aşează căpşunele într-un recipient sau pe o tavă care merge la congelator. Lasă să se congeleze timp de 2 ore. Scoate de la rece şi repetă etapa descrisă mai sus, pentru că stratul de cremă de iaurt să se dubleze. Pune din nou la congelator. Pentru a servi, desprinde delicat fiecare căpşună din tavă şi taie-o pe jumătate.

3. Pentru miniportiile de cremă de iaurt cu fructe sau cu cereale:
Umple formele de brioşă cu cremă de iaurt îndulcit cu miere, cam până la o treime din înălţime. Presară fructe, bucăţele de fructe sau cereale pe suprafaţa iaurtului. Apasă-le uşor, ca să intre parţial în crema de iaurt. Pune la congelator pentru circa 2 ore. Scoate de la rece, desprinde uşor din formă şi serveşte.
În afara faptului că sunt gustoase şi sănătoase, aceste deserturi au avantajul că pot fi pregătite rapid, în cantităţi mai mari, chiar cu ajutorul copiilor. Dacă le ai gata, în congelator, le poţi servi atât la o petrecere pentru copii, cât şi ca gustare de după-amiază sau ca desert la masa de prânz. Spor la treabă!


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul