Deserturi sănătoase şi gustoase pentru copii, cu Iaurt Cremos Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime

Ingrediente:

2 borcane Iaurt Cremos Covalact de Țară 300g
8 lingurițe Miere de albine
250g Fructe de sezon, proaspete sau congelate
4 linguri Cereale pentru copii
Esenţă de vanilie sau coajă rasă de citrice
Forme pentru brioşe, scobitori

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Amestecă Iaurtul Cremos Covalact de Țară  cu miere de albine şi aromele preferate, după gust.

2. Pentru căpşunele în iaurt:
Cu ajutorul unei linguriţe sau unei scobitori, roteşte fiecare căpşună în crema de iaurt, până când este complet acoperită. Repetă pentru toată cantitatea de căpşuni. Aşează căpşunele într-un recipient sau pe o tavă care merge la congelator. Lasă să se congeleze timp de 2 ore. Scoate de la rece şi repetă etapa descrisă mai sus, pentru că stratul de cremă de iaurt să se dubleze. Pune din nou la congelator. Pentru a servi, desprinde delicat fiecare căpşună din tavă şi taie-o pe jumătate.

3. Pentru miniportiile de cremă de iaurt cu fructe sau cu cereale:
Umple formele de brioşă cu cremă de iaurt îndulcit cu miere, cam până la o treime din înălţime. Presară fructe, bucăţele de fructe sau cereale pe suprafaţa iaurtului. Apasă-le uşor, ca să intre parţial în crema de iaurt. Pune la congelator pentru circa 2 ore. Scoate de la rece, desprinde uşor din formă şi serveşte.
În afara faptului că sunt gustoase şi sănătoase, aceste deserturi au avantajul că pot fi pregătite rapid, în cantităţi mai mari, chiar cu ajutorul copiilor. Dacă le ai gata, în congelator, le poţi servi atât la o petrecere pentru copii, cât şi ca gustare de după-amiază sau ca desert la masa de prânz. Spor la treabă!


În bucătărie la Chiva
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Inainte de a pregati acesta prajitura, ganditi-va ce fel de gem veti folosi. In principiu orice gem acrisor este bun, dar trebuie sa fie consistent. Un gem subtire, va iesi de la mijlocul prajiturii, ...
Tot articolul
Bors de miel

Bors de miel

Intr-o oala de 3-4 litri asezam carnea de miel cu os, bine spalata. Acoperim cu apa (intre 1.5- si 2 litri). Adaugam o lingurita de sare si punem la fiert cu focul mic spre mediu. Trebuie sa ...
Tot articolul
Drob de pui

Drob de pui

Ficatul se curata de pielite, daca este nevoie se spala, dar apoi se usuca bine pe prosoape de hartie. Un alt pas important este sa-l taiem in doua pe grosime ca sa se gateasca repede. Inimile se cu ...
Tot articolul
Pasca fara aluat cu textura aerata, de pandispan

Pasca fara aluat cu textura aerata, de pandispan

Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius, caldura sus si jos, fara ventilatie. Pregatim o forma de tort cu diametrul de 24 cm. O ungem cu putina grasime si o tapetam cu hartie de copt. Se pot ...
Tot articolul