Deserturi sănătoase şi gustoase pentru copii, cu Iaurt Cremos Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime

Ingrediente:

2 borcane Iaurt Cremos Covalact de Țară 300g
8 lingurițe Miere de albine
250g Fructe de sezon, proaspete sau congelate
4 linguri Cereale pentru copii
Esenţă de vanilie sau coajă rasă de citrice
Forme pentru brioşe, scobitori

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Amestecă Iaurtul Cremos Covalact de Țară  cu miere de albine şi aromele preferate, după gust.

2. Pentru căpşunele în iaurt:
Cu ajutorul unei linguriţe sau unei scobitori, roteşte fiecare căpşună în crema de iaurt, până când este complet acoperită. Repetă pentru toată cantitatea de căpşuni. Aşează căpşunele într-un recipient sau pe o tavă care merge la congelator. Lasă să se congeleze timp de 2 ore. Scoate de la rece şi repetă etapa descrisă mai sus, pentru că stratul de cremă de iaurt să se dubleze. Pune din nou la congelator. Pentru a servi, desprinde delicat fiecare căpşună din tavă şi taie-o pe jumătate.

3. Pentru miniportiile de cremă de iaurt cu fructe sau cu cereale:
Umple formele de brioşă cu cremă de iaurt îndulcit cu miere, cam până la o treime din înălţime. Presară fructe, bucăţele de fructe sau cereale pe suprafaţa iaurtului. Apasă-le uşor, ca să intre parţial în crema de iaurt. Pune la congelator pentru circa 2 ore. Scoate de la rece, desprinde uşor din formă şi serveşte.
În afara faptului că sunt gustoase şi sănătoase, aceste deserturi au avantajul că pot fi pregătite rapid, în cantităţi mai mari, chiar cu ajutorul copiilor. Dacă le ai gata, în congelator, le poţi servi atât la o petrecere pentru copii, cât şi ca gustare de după-amiază sau ca desert la masa de prânz. Spor la treabă!


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul