1. Amestecă
Iaurtul Cremos Covalact de Țară cu miere de albine şi aromele preferate, după gust.
2.
Pentru căpşunele în iaurt:
Cu ajutorul unei linguriţe sau unei scobitori, roteşte fiecare căpşună în crema de iaurt, până când este complet acoperită. Repetă pentru toată cantitatea de căpşuni. Aşează căpşunele într-un recipient sau pe o tavă care merge la congelator. Lasă să se congeleze timp de 2 ore. Scoate de la rece şi repetă etapa descrisă mai sus, pentru că stratul de cremă de iaurt să se dubleze. Pune din nou la congelator. Pentru a servi, desprinde delicat fiecare căpşună din tavă şi taie-o pe jumătate.
3.
Pentru miniportiile de cremă de iaurt cu fructe sau cu cereale:
Umple formele de brioşă cu cremă de iaurt îndulcit cu miere, cam până la o treime din înălţime. Presară fructe, bucăţele de fructe sau cereale pe suprafaţa iaurtului. Apasă-le uşor, ca să intre parţial în crema de iaurt. Pune la congelator pentru circa 2 ore. Scoate de la rece, desprinde uşor din formă şi serveşte.
În afara faptului că sunt gustoase şi sănătoase, aceste deserturi au avantajul că pot fi pregătite rapid, în cantităţi mai mari, chiar cu ajutorul copiilor. Dacă le ai gata, în congelator, le poţi servi atât la o petrecere pentru copii, cât şi ca gustare de după-amiază sau ca desert la masa de prânz. Spor la treabă!