Desert cu mere şi crustă crocantă din fulgi de ovăz şi Unt Covalact de Ţară


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânză Făgăraș 8% grăsime
Smântână Ardelenească 15% grăsime
Unt superior 80% grăsime
Timp de preparare
30 min
Timp de gatire
30 min
Nr portii
6

Ingrediente:

1 kilogram de mere ionatane
4 linguri gem de caise
sucul unei portocale
Pentru crusta crocantă
140g fulgi de ovăz
100g făină albă
1 linguriţă scorţişoară pulbere
100g Unt superior 80% grăsime Covalact de Ţară
100g zahăr nerafinat (brun)
1 lingură zdravănă de miere
Pentru servit (optional)
Brânză Făgăraş 8% grăsime Covalact de Ţară sau Smântână ardelenească 15% grăsime Covalact de Ţară

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Curăţă merele de coajă şi cotor, taie-le în felii. Pune-le într-un castron şi amestecă-le bine cu cele 4 linguri de gem de caise şi sucul de portocală.
3. Aşează merele, în strat uniform, pe fundul unei forme de ceramică termorezistentă.
4. Într-un castron, amestecă fulgii de ovăz, făina şi scorţişoara.
5. Adaugă Untul Covalact de Ţară, de la frigider, tăiat în cubuleţe. Amestecă această compoziţie cu vârfurile degetelor, ca pentru un aluat fraged. Adaugă zahărul, continuă să amesteci uşor.
6. Toarnă acum şi mierea - foloseşte lama lată a unui cuţit, pentru a omogeniza şi a obţine mici bulgăraşi de compoziţie. La copt, aceştia vor deveni dulci şi crocanţi.
7. Presară amestecul obţinut, în strat uniform, deasupra merelor din formă. Dă la cuptor pentru 30 - 35 minute, până când sucul merelor începe să clocotească de sub crusta aurie şi delicioasă.
8. Scoate din cuptor, lasă să se răcorească timp de 10 minute. Serveşte fiecare porţie, într-un castronel, cu câte o lingură de Brânză Făgăraş 8% grăsime Covalact de Ţară sau Smântână Covalact de Ţară 15% grăsime.
Poftă bună!
 


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul