Clătite cu brânză şi smântână


Ingrediente Covalact de Ţară
Smântână 10% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime
Brânza de vaci 6% grăsime

Ingrediente pentru 4 porţii:

Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 500 ml lapte dulce
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prăjit

Pentru umplutură


  • 450 g brânză de vaci proaspătă
  • 2 linguri smântână Covalact de Ţară
  • 50 g unt Covalact de Ţară
  • 1 lingură mărar tocat fin
  • sare, piper

Poftă bună!

Pregătire: 20 minute
Preparare: 40 minute
Grad de dificultate: redus

Mod de preparare:

1. Baţi ouăle cu făina şi un praf de sare, apoi adaugi laptele treptat până obţii consistenţa unei smântâni. Laşi compoziţia în frigider circa 20 de minute.

2. Între timp, amesteci brânza de vaci, untul şi smântâna până se formează o compoziţie cremoasă. O condimentezi, după gust, cu sare, piper şi mărar tocat.

3. Coci, pe rând, foile de clătite, le umpli cu compoziţia de brânză şi le servşti stropite cu smântână.


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul