Costiță şi ciuperci în sos alb cu Smântână Ardelenească Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Smântână Ardelenească 15% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

450g ciuperci, spălate şi tăiate felii
280g Smântână Ardelenească Covalact de Țară
100g Brânză grasă de vaci Covalact de Țară
100g Caşcaval Covasna Covalact de Țară, dat pe răzătoare.

5 – 6 cartofi potriviţi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
150g costiţă afumată, tăiată în bucăţele
1 căţel de usturoi mare, tocat
2 linguri de făină albă
2 linguri Unt Covalact de Țară 80% grăsime
Sare, piper negru proaspăt măcinat

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius.
Într-o tigaie încăpătoare, rumeneşte costiţă afumată, apoi pune-o să se răcorească pe o farfurioară tapetată cu hârtie de bucătărie, care să absoarbă grăsimea.
Şterge tigaia, apoi topeşte Untul Covalact de Țară la foc mediu. Când sfârâie, adăugă ciupercile feliate şi căleşte-le cam 10 minute.
Adăugă usturoiul, apoi treptat făina cernută. Amestecă bine.
Micşorează flacără şi adaugă încet Smântâna Ardelenească Covalact de Țară, continuând să amesteci.
Pune acum în tigaie brânză de vaci şi 75g Caşcaval Covasna Covalact de Țară dat pe răzătoare. Amestecă până când brânză şi caşcavalul se topesc, iar sosul se omogenizează.
Adaugă cartofii în tigaie, precum şi cea mai mare parte din costiţa rumenită. Amestecă bine, separând feliile de cartof între ele.
Pune totul într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Acoperă formă cu folie de aluminiu.
Dă la cuptor pentru circa 30 de minute. Îndepărtează folia şi mai lasă în cuptor încă 20 minute.


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul