Costiță şi ciuperci în sos alb cu Smântână Ardelenească Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Smântână Ardelenească 15% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

450g ciuperci, spălate şi tăiate felii
280g Smântână Ardelenească Covalact de Țară
100g Brânză grasă de vaci Covalact de Țară
100g Caşcaval Covasna Covalact de Țară, dat pe răzătoare.

5 – 6 cartofi potriviţi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
150g costiţă afumată, tăiată în bucăţele
1 căţel de usturoi mare, tocat
2 linguri de făină albă
2 linguri Unt Covalact de Țară 80% grăsime
Sare, piper negru proaspăt măcinat

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius.
Într-o tigaie încăpătoare, rumeneşte costiţă afumată, apoi pune-o să se răcorească pe o farfurioară tapetată cu hârtie de bucătărie, care să absoarbă grăsimea.
Şterge tigaia, apoi topeşte Untul Covalact de Țară la foc mediu. Când sfârâie, adăugă ciupercile feliate şi căleşte-le cam 10 minute.
Adăugă usturoiul, apoi treptat făina cernută. Amestecă bine.
Micşorează flacără şi adaugă încet Smântâna Ardelenească Covalact de Țară, continuând să amesteci.
Pune acum în tigaie brânză de vaci şi 75g Caşcaval Covasna Covalact de Țară dat pe răzătoare. Amestecă până când brânză şi caşcavalul se topesc, iar sosul se omogenizează.
Adaugă cartofii în tigaie, precum şi cea mai mare parte din costiţa rumenită. Amestecă bine, separând feliile de cartof între ele.
Pune totul într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Acoperă formă cu folie de aluminiu.
Dă la cuptor pentru circa 30 de minute. Îndepărtează folia şi mai lasă în cuptor încă 20 minute.


În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul