Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius.
Într-o tigaie încăpătoare, rumeneşte costiţă afumată, apoi pune-o să se răcorească pe o farfurioară tapetată cu hârtie de bucătărie, care să absoarbă grăsimea.
Şterge tigaia, apoi topeşte
Untul Covalact de Țară la foc mediu. Când sfârâie, adăugă ciupercile feliate şi căleşte-le cam 10 minute.
Adăugă usturoiul, apoi treptat făina cernută. Amestecă bine.
Micşorează flacără şi adaugă încet
Smântâna Ardelenească Covalact de Țară, continuând să amesteci.
Pune acum în tigaie brânză de vaci şi 75g
Caşcaval Covasna Covalact de Țară dat pe răzătoare. Amestecă până când brânză şi caşcavalul se topesc, iar sosul se omogenizează.
Adaugă cartofii în tigaie, precum şi cea mai mare parte din costiţa rumenită. Amestecă bine, separând feliile de cartof între ele.
Pune totul într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Acoperă formă cu folie de aluminiu.
Dă la cuptor pentru circa 30 de minute. Îndepărtează folia şi mai lasă în cuptor încă 20 minute.