Costiță şi ciuperci în sos alb cu Smântână Ardelenească Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Smântână Ardelenească 15% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

450g ciuperci, spălate şi tăiate felii
280g Smântână Ardelenească Covalact de Țară
100g Brânză grasă de vaci Covalact de Țară
100g Caşcaval Covasna Covalact de Țară, dat pe răzătoare.

5 – 6 cartofi potriviţi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
150g costiţă afumată, tăiată în bucăţele
1 căţel de usturoi mare, tocat
2 linguri de făină albă
2 linguri Unt Covalact de Țară 80% grăsime
Sare, piper negru proaspăt măcinat

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius.
Într-o tigaie încăpătoare, rumeneşte costiţă afumată, apoi pune-o să se răcorească pe o farfurioară tapetată cu hârtie de bucătărie, care să absoarbă grăsimea.
Şterge tigaia, apoi topeşte Untul Covalact de Țară la foc mediu. Când sfârâie, adăugă ciupercile feliate şi căleşte-le cam 10 minute.
Adăugă usturoiul, apoi treptat făina cernută. Amestecă bine.
Micşorează flacără şi adaugă încet Smântâna Ardelenească Covalact de Țară, continuând să amesteci.
Pune acum în tigaie brânză de vaci şi 75g Caşcaval Covasna Covalact de Țară dat pe răzătoare. Amestecă până când brânză şi caşcavalul se topesc, iar sosul se omogenizează.
Adaugă cartofii în tigaie, precum şi cea mai mare parte din costiţa rumenită. Amestecă bine, separând feliile de cartof între ele.
Pune totul într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Acoperă formă cu folie de aluminiu.
Dă la cuptor pentru circa 30 de minute. Îndepărtează folia şi mai lasă în cuptor încă 20 minute.


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul